Haberler

Afyonkarahisar'daki Patlama

Afyonkarahisar'daki patlamada şehit olan 24 yaşındaki Piyade Onbaşı Hüseyin Gökhan Eriç'in baba evinde yas var.

Afyonkarahisar'daki askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan 24 yaşındaki Piyade Onbaşı Hüseyin Gökhan Eriç'in Kepez ilçesi, Menzil Sitesi'nde oturan ailesi üzüntüye boğuldu. Büyük bir Türk bayrağının asıldığı sitede, şehit ailesinin komşuları da balkon ve pencerelerine Türk bayrakları astı.

Evlerinde eşi Güllü ve diğer oğlu Serkan Eriç ile taziyeleri kabul eden şehit babası Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Özel Çevre Koruma Bölgeleri Şube Müdürü Selahattin Eriç, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun olduğunu, Antalya'daki bir firmada yönetici asistanı olarak çalıştığını anlattı.

Eriç, kısa dönem asker olan oğlunun acemi birliğini Samsun'da tamamladıktan sonra 1 hafta önce Antalya'ya geldiğini, 1 gün sonra da Ankara'daki birliğine teslim olduğunu kaydetti.

Baba Eriç, 6 gün önce elleriyle teslim ettiği oğlunun şehitlik mertebesine ulaştığını ifade ederek, bu durumun herkese nasip olmasını diledi. Bir baba olarak üzüntülü olmasına rağmen gururlu olduğunu kaydeden Eriç, "Şehit babası olduğum için gururluyum. Oğlum vatanımız için şehit oldu. Acımız büyük. Allah devlete millete zeval vermesin" dedi.

Oğullarına "izin kullan" teklifinde bulunmalarına rağmen "Bir an önce tezkere alıp işimin başına döneyim' diyerek bu teklifi kabul etmediğini bildiren Eriç, şunları söyledi:

"Oğlum çok aktifti. Ömrü hayatında kimsenin kalbini kırmadı. Belki kendisi arkadaşlarıyla vedalaşırken 'Cennete gidiyorum' diye vedalaşmış. Belki de Allah onun içine doğurmuş. Allah'ın verdiğine biz hiçbir zaman karşı gelemeyiz. Allah'a binlerce kez bize şehitlik mertebesi verdiği için şükrediyoruz."

Oğluyla olaydan önce telefonla konuştuğunu ve kendisinin çok iyi olduğunu söylediğini vurgulayan Eriç, oğlunun askerde çok mutlu olduğunu belirtti. Askeri birliğe oğluyla gittiklerini, komutanların hem kendilerine hem de oğluna çok iyi davrandıklarını anlatan Eriç, "Böyle bir olayın yaşanmasını kimse istemezdi. Komutanlar da istemezdi. Olayda ihmal, kusur olduğunu düşünmüyorum. Bunu devletimizin yetkilileri daha iyi bilir. Araştıracaklar" diye konuştu.

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ve diğer yetkilere kendileriyle ilgilendikleri için teşekkür eden baba Eriç, "Şehit babası olduğum için gururluyum. Böyle olmasını istemezdim, ancak elden bir şey gelmiyor. Oğluma allı duvaklı gelin almak isterdim, ama olmadı. Vatan sağ olsun." diye konuştu.

Muhabir: Süleyman Elçin

Yayıncı: Tuncer Çetinkaya - ANTALYA

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Üniversitesi Antalya Kepez Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yunanistan'da deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları!
title