Haberler

Afyonkarahisar'daki Cephanelik Patlaması

Afyonkarahisar'daki mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan Uzman Çavuş Hüseyin Apaydın'ın Balıkesir Bigadiç'teki baba evine nihayet bayrak asıldı.

Afyonkarahisar'daki mühimmat deposunda meydana gelen patlamada şehit olan Uzman Çavuş Hüseyin Apaydın'ın Balıkesir Bigadiç'teki baba evine nihayet bayrak asıldı. Olayın gerçekleştiği 5 Eylül'den sonra ertesi gün acı haberin dolaylı olarak ulaştığı Balıkesir Bigadiç'teki baba evinde anne Hatice Apaydın oğlunun öldüğüne ikna olmadığı için resmi taziye ziyareti yapılamamış, eve de bayrak asılmamıştı.

ACI KABUL

Askeri mühimmat deposunda 25 askerin şehit olduğu patlamada Balıkesir Bigadiçli olan 44 yaşındaki Uzman Çavuş Hüseyin Apaydın'ın da hayatını kaybettiği kesinleşti. Henüz 8 yaşında bir kız çocuğu babası olan Apaydın'ın şehadet haberi, memleketi Balıkesir'in Bigadiç ilçesindeki baba ocağına ulaşmış, ancak Fethi Bey Mahallesi'nde ikamet eden anne Hatice Apaydın oğlunun öldüğüne inanmadığını, arama çalışmalarının kesin sonucunu bekleyeceğini söylemişti.

Bunun üzerine ilçedeki eve taziye için giden askeri ve sivil erkanın bu ziyareti anne kabul etmediği için yapılamadı. Öte yandan, Afyonkarahisar'da ikamet eden şehit uzman çavuşun eşi Nalan ve biricik kızları Sude cenazelerin otopsi ve DNA testi için gönderildiği Ankara'ya götürüldü. Yaklaşık 1 haftadan beri devam eden DNA testleriyle ilgili çalışmaların bu hafta içerisinde kesinleşip şehit askerlerin cenazelerinin Ankara'da düzenlenecek askeri törenin ardından memleketlerine gönderilmeleri bekleniyor. Şehitlerin birinci derece yakınlarından alınan kan örnekleriyle yapılacak DNA testi sonucu cenazelerin kimlik tespitinin yapılıp ailelerine teslim edilmesi için başlatılan çalışmaların ise aralıksız devam ettiği bildirildi.

VALİ TURHAN AİLEYE TAZİYEDE BULUNDU

Bu arada, önceki gün Bigadiç ilçesine giden Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, şehidin baba evine giderek anne Hatice Apaydın ile ailenin diğer mensuplarına baş sağlığı dileyerek taziyede bulundu. Kaymakam Süleyman Yıldırım, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Salih Göldal, Bigadiç Belediye Başkanı Mustafa Göksel ve diğer askeri yetkililer de acılı aileye taziye ziyaretinde bulundular.

(YU)

11.09.2012 17: 07: 21

TSI

NNNN - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Bigadiç Eylül Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title