Haberler

Afyonkarahisar'da Tatil Dönüşü Sürücülere Broşürlü Uyarı

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Mustafa Ertekin, Yaptıkları Uygulamalarla, Sürücülerin Güvenli Şekilde Seyahat Etmelerini Sağladıklarını Söyledi.

Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Mustafa Ertekin, yaptıkları uygulamalarla, sürücülerin güvenli şekilde seyahat etmelerini sağladıklarını söyledi.

Yolların kesiştiği ve günde yaklaşık 50 bin aracın geçtiği Afyonkarahisar'da Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Kurban Bayramı'nın son gününde tatilden dönüş yapan vatandaşlara broşürle uyarılarda bulundu. Konuyla ilgili bilgiler veren Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Mustafa Ertekin, yaşanılan Kurban Bayramı'nda güzergahlardan geçen vatandaşların kazasız belasız seyri için her yıl olduğu gibi bu yıl da tedbirler aldıklarını belirtti. Takviye ekiplerle beraber 24 saat güzergahlarda olduklarını ifade eden Ertekin, "Ortalama 15'er kilometrede bir ekibiz olacak şekilde tedbirlerimizi aldık. Bayramın başladığından şu ana kadar toplam 400 kilometre yol ağımızda toplam 18 tane kaza yaşandı. Bunlardan 11'i maddi hasarlı 7'si yaralamalı kazadır. Bu kazalarda 20 vatandaşımız yaralandı. Biz kritik güzergahlarımızda da vatandaşımıza yönlendirici ve bilgilendirici broşürler dağıtıyoruz. Özellikle kemerlerini takmaları konusunda uyarı yaptık. Hiçbir şekilde amaç vatandaşımızı maddi olarak cezalandırmak değildir. Güvenli şekilde seyahat etmelerini temin etmek içindir. Sürat felakettir. Sürücülerimizin, aşırı sürat, hatalı sollama, yakın takip gibi tehlikeli yanlışları yapmalarını istemiyoruz. Sürücülerimizin sevdiklerine sağ salim kavuşmalarını temenni ediyoruz" diye konuştu.

Trafik ekipleri, Kurban Bayramı tatilinden dönüşe geçen ve Afyonkarahisar'dan geçen vatandaşlara broşür dağıtarak uyarılarda bulundu. Trafik polisleri, kemer takan sürücülere teşekkür ederken, takmayanları da uyararak, güvenli bir yolculuk için kemer takmalarını istedi. Güzergah bilgileri bulunan broşürleri sürücülere dağıtan ekipler, kazasız bir dönüş için sürücülere uyarılarda bulundu.

(SY-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title