Haberler

Afyonkarahisar'da "Sağlık" Tartışması

Türk-İş Afyonkarahisar İl Temsilcisi Muharrem Uslu, Afyonkarahisar'daki bazı sağlık tesislerinde sorunlar yaşandığını iddia ederek, "Sağlık hizmetleri, sivil toplum örgütlerinin denetimine açık olmalıdır" dedi. İl Sağlık Müdürü Hasan Hüsnü Eren ise hastanelerin sadece sivil toplum örgütlerinin değil, tüm halkın kontrolüne açık olduğunu söyledi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Uslu, devlet hastanelerinin, üniversite ve özel hastanelerle rekabet etmesi gerektiğini belirtti. "Devlet hastanelerinin personel ve hekim açığı var mı? Eğer varsa, bu açığın kapatılması için İl Sağlık Müdürlüğü ne tür çalışmalar yapmaktadır?" diye soran Uslu, "Bıçak parası alan hekimlere karşı tavır konulmalı, bu hizmeti alan halkımız desteklenmelidir. Bu tavır kamuoyuna açıklanmalıdır. Doğum Hastanesi'ndeki bıçak parası denetimleri artırılmalıdır. Verilen sağlık hizmetlerinin, sivil toplum örgütlerinin denetimine açık olması sağlanmalıdır. Sivil toplum örgütlerinin sağlık hizmetleri konusunda vereceği mücadelede başarılı olacağına inanıyorum. Sağlık hizmeti alanların mağduriyetine göz yumulmamalıdır. Bu sorunların giderilmesi gerekmektedir. Bu sorunları gidermek İl Sağlık Müdürlüğü'nün asli görevidir. Bu tür tavırlar toplumun kafasındaki istifamların yok olmasını sağlar. İstifamlar yok olduğunda, ancak güven duygusu oluşur" dedi.

KALİTELİ SAĞLIK SUNUMU Öte yandan, Türk-İş Temsilcisi Muharrem Uslu'nun açıklamalarına, İl Sağlık Müdürü Hasan Hüsnü Eren'den cevap geldi. İHA muhabirinin telefonla görüştüğü Eren, Afyonkarahisar'ın sağlıkta bir Avrupa şehri olması yolundaki çalışmaların, kendi çalışmalarının yanısıra toplumun her kesiminin verdiği destekle mümkün olabileceğini vurguladı. Afyonkarahisar'daki doktor açığının sadece kente özgü bir durum olmadığına dikkat çeken Eren, "Sayın Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ'ın da her fırsatta ifade ettiği gibi, geçmiş dönemlerdeki uygulanan yanlış sağlık politikaları, ülkemizi kişi başına düşen doktor sayısına göre Avrupa'daki 53 ülke arasında maalesef 52. ülke konumuna getirmiştir. Bu durumdan Afyonkarahisar'ın etkilenmemesini düşünmek mümkün değildir. Ayrıca bizler, sunduğumuz hizmetin niteliği ve niceliğini değiştirmek için yoğun çaba içerisindeyiz. Kaliteli sağlık hizmeti sunumunda gerekli her türlü çalışmayı yapmaktayız. Yılların birikmiş problemlerini en kısa sürede çözmek, başta sivil toplum örgütleri olmak üzere tüm hemşehrilerimizin desteğiyle mümkün olabilecektir" dedi.

"HASTANELER HERKESİN KONTROLÜNE AÇIK" "Bıçak parası denilen ve aslında rüşvetin bir çeşidi olarak gördüğümüz uygulamayı kabul etmemiz mümkün değildir" diyen Eren, "Buna karşı mücadele herkesin vereceği destekle başarıya ulaşabilir. Sorumlu kişilerin dikkat etmesi gereken bir konu da bu uygulamanın genele şamilmiş gibi gösterilerek, özveriyle çalışan doktorlarımızın da zan altında bırakılmalarından kaçınmak olmalıdır. Ayrıca hastanelerimiz sadece sivil toplum örgütlerinin değil, tüm halkımızın kontrolüne açıktır. Hatta Sağlık Müdürlüğü olarak hastalarımız bize şikayetlerini söylemeden, biz telefonla arayarak veya yüzyüze görüşerek onların şikayetlerini, önerilerini alıp talepler doğrultusunda hizmetimize şekil vermekteyiz. Sağlıkta son yıllarda yaşanan bir zihniyet değişimidir. Halkımıza layık olduğu hizmeti vermek için yaptığımız çalışmalarla bugünümüzü dünden daha ileri yaparak hep birlikte sağlıkta Avrupa şehri olacağız. Bunun haklı gururunu da Afyonkarahisarlılar olarak birlikte paylaşacağız" şeklinde konuştu.

(ATA-Y) 15.06.2008 16:31 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title