Haberler

Afyonkarahisar'da Organ Bağışında Rekor

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü'nün Başlattığı Organ Bağışı Kampanyasında 268 Kişinin Organ Bağışında Bulunduğu Bildirildi.

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü'nün başlattığı organ bağışı kampanyasında 268 kişinin organ bağışında bulunduğu bildirildi.

İl Sağlık Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, 1 hafta gibi kısa bir süre içerisinde yapılan bağış sayısı bu alanda bir rekor. Zafer Haftası başında tanıtım kokteyli başlayan organ ve kan bağışı kampanyasında, fuar alanında bir tanıtım standı ve bağış çadırı kurulmuştu. Kampanyanın ilk organ bağışını Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga yaparken, İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım da organlarını bağışlayanlar arasında yer almıştı.

Afyonkarahisarlılar'ın büyük ilgi gösterdiği bağış kampanyası sonunda toplam 268 kişi organlarını bağışladı. Fuarın sona ermesiyle birlikte bağış kampanyasına katılanların arasında yapılan çekiliş sonrası hediyeler dağıtıldı. Hediyeler arasında televizyondan termal tatile kadar birçok sürpriz hediye vardı.

Organ bağışının Afyonkarahisar'da önceki yıllarda istenilen seviyelere bir türlü ulaşamadığını belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Hüsnü Eren, Vali Haluk İmga'yla birlikte toplamda 268 kişinin organlarını bağışladığını açıkladı. Kampanyada ulaştıkları sonucun oldukça sevindirici olduğunu söyleyen Eren, insanın insana yapacağı en büyük yardımlardan birinin organ bağışı olduğunu hatırlatarak, başta Vali Haluk İmga olmak üzere organları bağışlayan tüm Afyonkarahisarlılar'a teşekkür etti.

Bu arada Organ ve Kan Bağışı Kampanyası, İl Sağlık Müdürlüğü ve Devlet Hastanesi bünyesinde halen devam ediyor.

(MD-SÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title