Haberler

Afyonkarahisar'da "Okul Sütü" Projesi

Afyonkarahisar'da "Okul sütü" projesi kapsamında Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu öğrencilerine süt dağıtıldı.

Afyonkarahisar'da "Okul sütü" projesi kapsamında Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu öğrencilerine süt dağıtıldı.

Süt dağıtımında konuşan Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Adem Uslu, sütün milletin tarihinde çok önemli bir yeri olduğunu söyledi.

Süt ve süt değişik diğer bir takım yoğurttur, ayrandır ve peynirdir sütün değişik şekillerde tüketimi noktasında milletimiz süte şekil vermiş bir millettir" diyen Uslu, şöyle konuştu:

"Hem sağlıklı nesil elde etmek hem de bu çalışmalar çerçevesinde süt tüketim alışkanlığını çocuklarımıza insanlarımıza kazandırma noktasında iki yıldır okullarımızda yürütülen süt tüketimine yönelik çalışmalar var. Öğrencilerimize günlük birer paket sütleri veriliyor ve bu öğrencilerimiz sütlerini taze taze içiyorlar. Yıllar önce süt tozu çerçevesinde yürütülen bir takım çalışmaların olduğunu, bunu Türkiye dışından bir takım uluslararası kuruluşların veya yabancı devletlerin desteklediğini büyüklerimizden duyduk. O günlerden bugünlere süt tozu yerine artık doğal sütü, sağlıklı taze sütü çocuklarımıza ulaştırmanın ve çocukların o taze günlük doğal sütü tüketmesini sağlamanın mutluluğu içerisindeyiz."

Afyonkarahisar Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap da "Gerek Sağlık Bakanlığı gerekse Milli Eğitim Bakanlığı'nın uygun görüşüyle Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın projesi kapsamında başlatılan ve iki yıldır sürdürülen bu kampanya neticesinde sağlıklı nesiller yetiştirmeyi planlıyoruz. Sağlıklı insan ancak sağlıklı düşünebilir. Biz geleceğimizi teminat altına almak adına öğrencilerimizin daha sağlıklı geleceğe daha iyi bakabilen birer fert olarak yetiştirmek için bu projeyi başlattık" dedi.

Muhabir: Canan Tükelay

Yayıncı: Mürsel Çetin - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Akif Ersoy Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title