Haberler

Afyonkarahisar'da Mültecilerin Sorunları Tartışıldı

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Emin Ekin, Kentte Yaşayan Mültecilerin Eğitim, Sağlık ve Diğer İmkanlardan Daha Kolay Bir Şekilde Yararlanmalarını Sağlamak Amacıyla Etkinlikler Yapılacağını Söyledi.

Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Emin Ekin, kentte yaşayan mültecilerin eğitim, sağlık ve diğer imkanlardan daha kolay bir şekilde yararlanmalarını sağlamak amacıyla etkinlikler yapılacağını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen 'Mültecilerin Eğitimi Projesi'nin tanıtımı, Afyonkarahisar Öğretmenevi'nde yapıldı. Toplantıda bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Emin Ekici, proje hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Ekici, “Mültecilerin sağlık hizmetlerinden, eğitim ve diğer imkanlardan daha rahat faydalanmalarını sağlamak ve yaşamlarını kolaylaştırmak amacıyla eğitim etkinlikleri planlıyoruz. Planladığımız bu etkinlikleri, İngiltere, İsveç, Portekiz, Fransa ve Danimarka'daki benzer uygulamaları inceleyerek gerçekleştiriyoruz. Eğitimler İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı olarak yaygın eğitim faaliyetlerini sürdüren Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu (ASO) Müdürlüğü ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı tarafından planlanacak ve gerçekleştirilecektir. Yeterli başvuru alınması halinde belirlenen alanlarda ve yerlerde eğitimlerimiz başlayacaktır. Öncelik verdiğimiz konu ilk etapta mültecilere Türkçe'yi ve sonrasında İngilizce'yi öğretmektir. Ayrıca mesleki eğitim ve sanatsal alanlarda da eğitimler planlayacağız. Projedeki nihai hedefimiz, Birleşmiş Milletler tarafından belirtilen kriterler doğrultusunda, mültecilerin daha iyi yaşam standartlarına kavuşması ve onların mutluluğudur” dedi.

Bu arada, mültecilerin ihtiyaçlarını tespit etmek ve eğitime katılacak katılımcıları belirlemek amacıyla AKÜ Öğretim Üyesi Yar. Doç. Dr. Huriye Tekin tarafından 4 ayrı dilde anket hazırlandı. Anketi cevaplayan mülteciler, sorunlarının dile getirilebildiği bir ortam buldukları için çok mutlu olduklarını söyledi. Toplantıya, Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Pasaport ve Yabancılar Şubesi Müdürü Atlıhan Kolsuz, Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürü Semra Güzbey, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Afyonkarahisar Eğitim Parkı Yöneticisi Filiz Burhan Bayındır ve mülteciler katıldı.

(ATA-Y)

11.01.2008 18:57 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title