Haberler

Afyonkarahisar'da Kar Yağışı

Afyonkarahisar'da sabaha karşı başlayan yoğun kar yağışı, kentte hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Karayollarında ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Kar yağışı sebebiyle Afyonkarahisar Belediyesi, Karayolları, Köy Hizmetleri ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri şehir içi ve şehir dışındaki yollarda kar temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Aksamaların yaşandığı ve birçok maddi hasarlı trafik kazasının meydana geldiği karayollarında, sürücüler zor anlar yaşıyor. Afyonkarahisar-Uşak karayolu ve Afyonkarahisar-Ankara karayolu yaklaşık 1 saat ulaşıma kapanırken, Afyonkarahisar-Antalya karayolunda zincirsiz olan araçlar bir süre yolu kapattı. Trafik ekipleri, araçların zincirsiz yola çıkmasına izin vermiyor. Belediye ekipleri şehir merkezinde, Karayolları 31. Şube Şefliği ekipleri ise herhangi bir kazaya ve buzlanmaya meydan vermemek için karayollarında tuzlama çalışmaları yapıyor.

Yetkililer, özellikle Afyonkarahisar-Antalya karayolundaki Başağaç, Afyonkarahisar-İzmir karayolundaki Dumlu ve Afyonkarahisar-İstanbul karayolundaki Bayramgazi rampaları ile Afyonkarahisar-Ankara karayolundaki Köroğlu Beli'nde sürücülerin dikkatli olması gerektiğini kaydetti.

Afyonkarahisar Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, kar yağışının pazartesi gününe kadar aralıklı olarak sürmesi bekleniyor. Hava sıcaklığı ise gündüz 1 derece olurken, gece eksi 8 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

(SY-SÇ-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title