Haberler

Afyonkarahisar'da Emekli Vakıf Müdürü Tutuklandı

Afyonkarahisar Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın 1 Ay Önce Emekliye Ayrılan Müdürü Tutuklanarak Cezaevine Gönderildi.

Afyonkarahisar Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın 1 ay önce emekliye ayrılan müdürü 45 yaşındaki Mehmet Bayram, vakıf hesaplarındaki usulsüzlük iddiaları nedeniyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.Geçen aylarda Afyonkarahisar Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın hesaplarında usulsüzlük tespit edildiği gerekçesiyle vakfın hesapları incelemeye alındı.

Bunun üzerine geçen ay kendi isteğiyle emekliye ayrılan vakfın 17 yıldır müdürlüğünü yapan Mehmet Bayram hakkında soruşturma başlatıldı. Bayram, hesaplardaki usulsüzlüğün tespiti üzerine geçen Cuma günü polis tarafından gözaltına alındı. Evli ve 2 çocuk babası Bayram, emniyetteki sorgusunun ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bayram'ın tutuklanmasıyla ilgili Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, bir açıklama yaptı. Balkanlıoğlu, kaymakam olduğu dönemlerde de valilik yaparken de denetime çok önem verdiğini belirterek şunları söyledi: "Ben geldiğim zaman vakfı denetlettim.

Denetleme esnasında arkadaşlar, hesabı verilemeyen bazı açıklar buldu. Bunların sorulmasından sonra makul cevaplar verilemedi ve karşığılında belge de bulunamadı.

Bunun üzerine 1 aylık denetim neticesinde elde edilen bulgular, savcılığa iletildi. Savcılığın talebi üzerine ilgili vakıf müdürü tutuklandı. Olay adliyeye intikal etti. Biz hâlâ diğer ayları geriye doğru tetkik ettirmeye devam ediyoruz." "İtimat kontrole mani değildir" diyen Vali Balkanlıoğlu, "Suçu merciine iletmemek de suçtur. Biz intikal ettirmeseydik suç işlemiş olacaktık. Bir de denetim suçunu ihmalden dolayı hakkımızda soruşturma açılabilirdi. Bu fakir fukaranın hakkı. Buna kendi parasından daha fazla özen göstermesi lazım" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title