Haberler

Afyonkarahisar'da 140 Bin 690 Öğrenci Karne Aldı

Güncelleme:

Afyonkarahisar'da, okul öncesi eğitim kurumları, ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenim gören 140 bin 690 öğrenci, karnelerini aldı.

Afyonkarahisar'da, okul öncesi eğitim kurumları, ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenim gören 140 bin 690 öğrenci, karnelerini alarak yarıyıl tatiline başladı.

Vali Yardımcısı Adem Uslu, 2012-2013 eğitim öğretim yılının birinci döneminin sona ermesi dolayısıyla Öğretmen Saniye Sayıoğlu İlkokulu'nda düzenlenen törende, yaklaşık 4,5 ay süren dönemin tamamlandığını bildirdi.

İyi ve kötü sonuçların karnelere yansıyacağını, çalışanla çalışmayan öğrencilerin ayırt edileceğini belirten Uslu, şöyle konuştu:

"Gönül ister ki, herkesin notları iyi olsun, herkes takdir veya teşekkür belgesi alsın. Bu da her zaman fiili olarak gerçekleşmiyor. Öğrencilerimizin önünde bu notları düzeltebilmesi için büyük bir dönem var. Tatil iyi değerlendirilirse bu kırık notların düzeltilebileceğine inanıyorum. Afyonkarahisar'da birinci dönem çok başarılı geçti. Karne alan bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum."

İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın da öğrencilerin birinci dönemdeki çalışmalarının karşılığını, karnelerde göreceklerini anlattı.

Her başarının bir bedeli olduğunu, başarılı olmanın bedelinin çok çalışmaktan geçtiğini dile getiren Yalçın, şunları kaydetti:

"Birinci dönem sona erdi ve karnelerimizi alıyoruz. Başarılı olanlara teşekkür ediyorum. Karnesinde bu başarıyı tam olarak ifadelendiremeyen öğrencilerimize de zaman henüz geçmiş değil, bunun telafisi mümkündür. Var olan, karşılaştıkları bu ifadelerle düşünüp ikinci döneme ona göre hazırlasınlar. Velilerimiz, çocuklarının kırık notlarıyla karşılaşabilir. İkinci dönemde bunun telafisi var. Çocuklarımız, ülkemizin geleceğidir. Onların başarılarını sadece bir notla değerlendirmek mümkün değildir."

İkinci dönemin 11 Şubat'ta başlayacağının bilgisini veren Yalçın, 17 Eylül 2012'de 6 bin 907 kadrolu öğretmen ve yaklaşık 631 ücretli öğretmenle başlayan eğitim öğretim yılının sonunda 140 bin 690 öğrencinin karne alacağını sözlerine ekledi.

Daha sonra, Uslu, Yalçın, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri ile okul müdürleri ve öğretmenler, öğrencilere karnelerini verdi.

Muhabir: Ali Kemal Akan

Yayıncı: Sedat Gök - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title