Haberler

Afyonkarahisar: Camiler ve Din Görevlileri Haftası

- Her Yıl Ekim Ayının İlk Haftasında Kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası Nedeniyle Afyonkarahisar'da Bir Tören Düzenlendi.

- Her yıl Ekim ayının ilk haftasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Afyonkarahisar'da bir tören düzenlendi.

Afyonkarahisar İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Dumlupınar Camii imamı Veysel Yüksel'in Kuran-ı Kerim okumasının ardından, din görevlileri adına bir konuşma yapan Marulcu Camii imamı İbrahim Karakaya, din görevlilerinin toplumda vazgeçilmez olduklarını belirterek, insanların üzüntüsüne ve sevincine ortak olduklarını söyledi. İlçe müftüleri adına bir konuşma yapan Hocalar İlçe Müftüsü Kemal Demirel ise, camilerin Müslümanların ortak kalbi olduğunu vurguladı. Demirel, "Camilerimiz Müslümanların ortak kalbi gibidir. Kalpte hayat varsa, Müslümanlarda da hayat vardır. Toplardamarlar kalbe kirli kan getirir. Kalpte temizlenen kan atardamarlar vasıtasıyla tekrar vücuda kanalize edilir. İşte camiye gelen insan dışarıda her ne kadar kötü davranış ve duygulara sahip olursa olsun, bu kutsal mekanlarda temizlenerek topluma döner dönmelidir. Oradan çıkan cemaat, kalpten vücuda pompalanan taze kan misali, topluma ve insanlığa kazandırılmış yeni bir güçtür, güzelliktir, erdemdir. Toplumumuzun birlik ve huzur içinde gelişmesine ve değişik alanlarda ortaya çıkan ihtiyaçlarına cevap vermek üzere kurulan her kurum ve kuruluş bizim için önemlidir. Çağımızda bilimsel gelişmeler, toplumun değişimini ön plana çıkarmıştır. Günümüzde din görevlilerine önemli görevler düşmektedir. Meslek, kültür ve din ayırımı yapmadan kendisi ve toplum ile barışık yaşamaya önem vermelidir. Din görevlisi kendini sürekli öğrenmeye ve geliştirmeye vermelidir" diye konuştu. İl Müftüsü İlhami Kemaloğlu, İslam'ın mabedinin camiler olduğunu belirterek, "Hastaneye hasta, okula öğrenci, askere yaşı gelmiş gençler gider. Ancak camiye her yaşta, her tahsil düzeyinde insanlar gelmektedir. İmamlar, müftülerin içerisinden yıldız gibi insanlar çıkmış, hem toplumu hem cemiyeti olumlu şekilde etkilemişlerdir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, son bir yılda emekli olan görevlilere plaket verildi. Üniversiteyi kazanan öğrencilere teşvik ödülü verilmesi ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle düzenlenen resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere hediyelerinin verilmesiyle tören sona erdi.

Törene, Vali Yardımcısı Nevzat Ünsal, Diyanet İşleri Din Eğitimi Daire Başkanı Dr. Ulvi Ata, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Koçak, daire müdürleri, müftü ve imamlar katıldı.

(SY-SÇ)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title