Haberler

Afyonkarahisar Belediye İstediği Parayı Vermeyince Yola Beton Döküp Kapattı

Belediye istediği parayı vermeyince yola beton döküp kapattıAFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde oturan Ahmet Turan, ilçede termal otellere giden yolu, tapulu arazisinden geçtiği gerekçesiyle beton döküp yaya ve araç trafiğine kapattı.

Belediye istediği parayı vermeyince yola beton döküp kapattı

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde oturan Ahmet Turan, ilçede termal otellere giden yolu, tapulu arazisinden geçtiği gerekçesiyle beton döküp yaya ve araç trafiğine kapattı. Belediye Başkanı Mustafa Çöl, Turan'ın kamulaştırma bedeli olarak 1 milyon lira istediğini söyledi.

Sandıklı İlçesi'nde büfe işleten 53 yaşındaki Ahmet Turan, 14 yıl önce Hüdai Kaplıcaları Gürses Termal Otel'in hemen yanındaki 400 metrekarelik arsayı Hazine'den satın aldı. Araziden yol geçtiğini daha sonra öğrenen Ahmet Turan, yol güzergahının değiştirilmesini ya da arsanın kamulaştırılmasını istedi. Belediye ile anlaşamayan Ahmet Turan, 2012 yılında İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Afyonkarahisar İdari Mahkemesi Ahmet Turan'ı haklı bularak yolun kapatılmasına karar verdi.

Mahkeme kararından sonra belediyenin kamulaştırma konusunda adım atmasını bekleyen Ahmet Turan, bugün öğle saatlerinde Hüda-i Kaplıcalarında Gürses Termal otel yanında, sol tarafı mesire alanına, sağ tarafı ise Gürses Termal Otel ile Reşadiye, Yayman ve Koçgazi köylerine yola önce beton döktü, sonra tel örgü çekerek trafiğe kapattı.

MAHKEME KARARINI ASTI

Tel örgüye, 'Afyonkarahisar İdari Mahkemesi'nin 2 Kasım 2012 tarih Esas 2011916 ve Danıştay 6. Dairesinin Esas 2013950 kararıyla özel mülke ait olan yol yaya ve araç trafiğine kapatılmıştır. Özel mülk girilmez yazılı pankart asan Ahmet Turan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, arsayı 14 yıl önce aldığını, yol geçtiğini öğrendikten sonra mahkemeye başvurduğunu söyledi. 2013 yılında yolu kapatma kararı aldığını, aradan geçen zamana rağmen belediye ile kamulaştırma konusunda anlaşmaya sağlayamadığını ifade eden Turan, Hiçbir yetkili ile muhatap olamıyoruz dedi.

1 MİLYON LİRA YA DA KÖŞE DÜKKAN TALEBİ

Sandıklı Belediye Başkanı Ak Partili Mustafa Çöl ise Ahmet Turan'ın arsa için 1 milyon lira, para olmaz ise Bedesten Çarşısı'nda belediyenin ekmek satış büfesinin bulunduğu köşe dükkanı talep ettiğini söyledi. Başkan Çöl, Arsanın değerinin bu kadar olmadığını söyledik. Belediyenin bir kuruşunu dahi kimseye yedirmeyiz. Adaletin kararı neyse onu yerine getiririz. Her zaman görüşmeye açığız. Ama dediği fiyatı ya da talep ettiği dükkanı kesinlikle vermeyiz. Yolu kapatabilir. Bizce hiç önemli değil. Kapatılan yolun hemen yanına yeni yol yapıyoruz. Vatandaşımız mağdur etmeyeceğiz. Yasal prosedür çerçevesinde işlemlerimize devam edeceğiz diye konuştu.

Yolun kapatılmasının ardından Sandıklı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri alternatif yol açmak için çalışma başlattı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sandıklı Termal Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title