Haberler

Afyonkarahisar - Bakan Eroğlu Konuştu, Katılımcılar Uyudu

Afyonkarahisar'da Düzenlenen 2'nci Milli Taşkın Sempozyumu'na Katılan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu Sunum Yaparken, Salondaki Bazı Katılımcıların Uyuması Dikkat Çekti. Sunumunda Türkiye'de 1989 Yılından Bu Zamana Kadar 384 Su Taşkını Olduğunu Belirten Bakan Eroğlu, Şunları Söyledi:

Afyonkarahisar'da düzenlenen 2'nci Milli Taşkın Sempozyumu'na katılan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu sunum yaparken, salondaki bazı katılımcıların uyuması dikkat çekti. Sunumunda Türkiye'de 1989 yılından bu zamana kadar 384 su taşkını olduğunu belirten Bakan Eroğlu, şunları söyledi:

"Bu taşkınlar sonucunda 487 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Hakikaten çok acı. Ateş düştüğü yeri yakar. O insanların kaybını dikkate almak lazım. Netice 502 bin hektarlık alan sular altında kalmış bu zaman zarfında. Bu taşkınların zararı da 2,1 milyar dolar. Çok büyük bir kayıp. Bunun nedenlerinin başında yağış geliyor. Uzun dönemde yağması gereken yağışlar 48 saatte aniden düşüyor. 1 yılda düşmesi gereken yağışın neredeyse 3'te biri 48 saatte düşmüş. Neticede bu bir taşkın. Bu taşkında yağışların dışında insanların da etkisi var."

Daha sonra sunumunu tamamlayarak otelden ayrılan Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar merkeze bağlı Akören Beldesi'nin Güneyler Mevkii'nde Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü tarafından oluşturulan Gaziler Ormanı'nın açılışını gerçekleştirdi. Bakan Eroğlu ve beraberindekiler burada Afyonkarahisarlı Kıbrıs gazileriyle birlikte fidan dikti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title