Haberler

Afyonkarahisar: Afyonkarahisar Metef 2006

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan bir genelgeyle her yıl yapılması istenilen Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı (METEF), Afyonkarahisar'da da açıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan bir genelgeyle her yıl yapılması istenilen Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı (METEF), Afyonkarahisar'da da açıldı.

Merkez Anadolu Teknik Lisesi-Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğü'nde açılan fuar öncesinde düzenlenen törende konuşan Okul Müdürü Eray Çelikeloğlu, Afyonkarahisar genelindeki bütün mesleki ve teknik eğitim kurumlarının katılımıyla hazırlanan Afyonkarahisar 2006 METEF'e ev sahipliği yapmaktan mutluluk ve gurur duyduklarını söyledi.

Serginin amacının, mesleki ve teknik eğitimdeki gelişmelerin ulaştığı noktayı görmek, kamuoyuna tanıtmak, mesleki ve teknik eğitime karşı ilgi ve isteği artırmak olduğunu ifade eden Çelikeloğlu, "Ülkemizin endüstrisini oluşturan işgücünde kazanılması, toplam kalite davranışlarının üretime yansıtılması, her türlü üretimin standartlara ulaştırılması, piyasanın uluslararası firmalarla rekabet edebilecek şekilde geliştirilmesi, teknik ara insan gücü kaynaklarını geliştirilerek toplumun hizmetine sunulması işlemlerinin temeli mesleki ve teknik eğitim kurumlarıdır" diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım ise, mesleki teknik eğitimin Türkiye için çok önemli eğitim kollarından biri olduğunu vurgulayarak, emeği geçen öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, fuarın açılışını Şuhut Kaymakamı Bilal Şentürk yaptı. Daha sonra fuar ziyaret edildi. Mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlarınca hazırlanan METEF, davetliler tarafından büyük ilgi gördü.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title