Haberler

Afyonkarahisar: Afyonkarahisar'daki Silahlı Çatışma

Afyonkarahisar'da İki Ailenin Karıştığı Silahlı Çatışmada Olay Yerinde Hayatını Kaybeden 5 Kişinin Cesedi, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Morguna Kaldırıldı.

Afyonkarahisar'da iki ailenin karıştığı silahlı çatışmada olay yerinde hayatını kaybeden 5 kişinin cesedi, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre, daha önceden aralarında husumet bulunan Ulukuş ve Sarıkaya aileleri, beldeye bağlı Aktaş mevkisindeki bir arazide belirlenemeyen bir nedenle tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi sonucu her iki ailenin bireyleri, birbirlerine tüfek ve tabancayla ateş açtı. Çıkan çatışmada, Adem Sarıkaya, eşi Zatinur, kızı Nadiye, kardeşi Abdullah ve yeğeni Mehmet olay yerinde, Ulukuş ailesinden ise baba İbrahim ve oğlu Ahmet Ulukuş ise kaldırıldıkları Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Ulukuş ve Sarıkaya aileleri arasındaki anlaşmazlığın, İbrahim Ulukuş'un yaklaşık 10 yıl önce Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı görevinde bulunduğu sırada Adem Sarıkaya'ya, ''başkasının tarlasında hayvan otlattığı'' gerekçesiyle 20 milyon lira para cezası uygulamasıyla başladığı öğrenildi. Adem Sarıkaya'nın bu olaydan sonra İbrahim Ulukuş'un oğlu Şevket Ulukuş'u öldürdüğü ve 3 yıl önce şartla salıverilme yasasından yararlanarak tahliye olduğu belirtildi.

Olay yerinde bulunan Adem Sarıkaya, eşi Zatinur, kızı Nadiye, kardeşi Abdullah ve yeğeni Mehmet Sarıkaya'nın cesetleri, yaklaşık 4 saat boyunca nöbetçi savcı tarafından incelendi. Basın mensupları ve vatandaşların olay yerine yaklaşmasına izin verilmezken, jandarma ekipleri de 1 kilometrekarelik alanda güvenlik çemberi oluşturdu. Sarıkaya ailesine mensup 5 kişinin cesedi, incelemenin ardından Fethibey Belediyesi'ne ait bir minibüs ve taksiye konularak Afyonkarahisar Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Bu arada, jandarma ekipleri, silahlı çatışmaya karıştıkları iddia edilen 2'si bayan toplam 9 kişiyi gözaltına aldı. Çatışmada kullanılan 2 adet tabanca ile 2 adet pompalı tüfeğe de el konuldu.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title