Haberler

Afyonkarahisar: Afyonkarahisar'daki Şehitliklere Düzenleme

Afyonkarahisar Vali Vekili Nevzat Sinan, İl Genelinde Bulunan Şehitliklerin Bakım, Onarım ve Düzenlemelerinin Yapılacağını Bildirdi.

Afyonkarahisar Vali Vekili Nevzat Sinan, il genelinde bulunan şehitliklerin bakım, onarım ve düzenlemelerinin yapılacağını bildirdi.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Vali Vekili Nevzat Sinan, devletin ve milletin ebedi varlığını, birlik ve bütünlüğünü muhafaza etmek amacıyla canlarını feda eden aziz şehitlerin ebedi istirahatları olan şehitliklerin, millete ve şehitlere yaraşır bir şekilde düzenlemelerinin yapılacağını belirtti. Sinan, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Konuyla ilgili 17 ilçe kaymakamlığı, belde belediye başkanlıkları ile ilgili kurum ve kuruluşlarla gerekli yazışmalar yapılmıştır. Belediye hudutları içerisinde bulunan şehitlikler, belediye başkanlıkları tarafından, belediye hudutları dışında olan şehitliklerin ise İl Özel İdaresi imkanlarınca düzenlemeleri yapılacaktır. Doğrudan il, ilçe, kasaba ve köy mezarlıklarına defnedilen şehitlerin mezarları başına ayrı ayrı bayrakların dikildiği, bayrak direklerinin bazen ağaçtan olduğu, bayrakların zaman içinde bakımı yapılmadığından yıprandığı görülmüştür. Bu tür olumsuzlukların giderilmesi için ve şehitlerimizin anılarının canlı tutularak, gelecek nesillere aktarılması amacıyla, il ve ilçelerimizde imkanlar ölçüsünde, şehitlerimize ve milletimize yakışır bir biçimde şehitliklerin düzenlemeleri yapılacaktır"

(SY-SÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title