Haberler

Afyonkarahisar: Afyonkarahisar'da Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Afyonkarahisar'da da Törenlerle Kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Afyonkarahisar'da da törenlerle kutlandı.

Hükümet Meydanı'nda düzenlenen törenler, Vali Muzaffer Dilek, Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Bülent Aker ve Belediye Başkanı Abdullah Kaptan'ın, halkın bayramını kutlamasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Afyonkarahisar Valisi Muzaffer Dilek, Cumhuriyet'in, Atatürkçü dünya görüşünün ayrılmaz bir parçası olduğunu söyledi. Mustafa Kemal Atatürk'ün, Anadolu aydınlanmasının bilimle gerçekleşeceğine inandığını ve bunu gerçekleştirmek için birçok ileri adımı süratle attığını hatırlatan Vali Dilek, "Cumhuriyet, siyasal, toplumsal ve kültürel olarak bir yenilenme, çağdaşlaşma ve aydınlanma projesidir. Tam bağımsızlık ve ulus egemenliğine dayanan cumhuriyet yönetimi, Büyük Atatürk'ün çağdaş, laik, demokratik ve sosyal hukuk devletini gerçekleştirme inancının temel dayanağı olmuştur. Cumhuriyet yönetimine geçmeden önce kazanılan bağımsızlık savaşının karargahı olan Afyonkarahisar'da, Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamak büyük bir onurdur. Bu onuru bir kez daha sizlerle paylaşmak benim için yaşamımın en önemli bir ayrıcalığıdır. Mayası bu topraklarda hazırlanan, kuruluş süreci Afyonkarahisar'dan başlatılan ve kazanılan Büyük Zafer'le tamamlanan, tam bağımsız üniter ve ulus devlet idealini sonsuza kadar yaşatmak hepimizin en kutsal görevi olmalıdır. Cumhuriyet yönetimini kuran Mustafa kemal Atatürk'e ve bu idealini paylaşıp hayata geçirenlere bağlılığımız ebedidir" dedi.

Vali Dilek'in konuşmasının ardından, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Afyonkarahisar'daki Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, halk oyunları gösterileri, öğrenciler tarafından okunan şiirler ve tören geçişiyle sona erdi. Tören geçişinde vatandaşlar, özellikle asker ve polislere büyük ilgi gösterdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title