Haberler

Afyonkarahisar: Afyonkarahisar'a 5 Yıldızlı Otel Konforunda Polis Merkezi

Afyonkarahisar'da hizmete açılan Kocatepe Polis Merkezi Amirliği, konforuyla 5 yıldızlı oteli andırıyor. Her nezaret odasında lüks yatak, lavabo ve tuvaletlerin bulunduğu polis merkezinde, zanlılar televizyon izleme imkanına da sahip.

Afyonkarahisar'da hizmete açılan Kocatepe Polis Merkezi Amirliği, konforuyla 5 yıldızlı oteli andırıyor. Her nezaret odasında lüks yatak, lavabo ve tuvaletlerin bulunduğu polis merkezinde, zanlılar televizyon izleme imkanına da sahip.

Afyonkarahisar Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü personeli ve hayırsever işadamlarının katkılarıyla Sahipata Mahallesi'ne yaptırılan Kocatepe Polis Merkezi Amirliği'nin hizmet binası, düzenlenen bir törenle hizmete açıldı. Törende konuşan Afyonkarahisar Valisi Muzaffer Dilek, eğitilmiş personelin önemine dikkat çekti. Mekanın güzelliği ile içindekilerin uyumlu olması gerektiğini belirten Vali Dilek, "Hukukun ve hakkın egemen olduğu bir yönetim düzeni lazım. Benim, polisin ve askerin yönetimi de böyledir. Avrupa Birliği, insanlar için ön görülmüş bir düzendir. Bu düzene ulaşmak için kimseden ölçü almaya ihtiyacımız yok. Tarihimizde, kültürümüzde bunlar var. Polis de bir insandır. Ancak üniforma taşıyanlar benim için çok önemlidir. Eğitimin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Sorun olduğu için söylemiyorum ama tüm polis camiasından halka daha iyi davranmasını istiyorum" diye konuştu. Nezarethanelere giren insanların uygar şartlarda barındırılması gerektiğini vurgulayan Dilek, "Polis merkezinin inşaat kalitesi çok güzel. Dileriz burası az kullanılır. Ama günlük yaşamda herkesin burada kalması gerekebilir. Buraya gelen insanların kişiliklerine, geleneklerine ve sosyal şartlara göre konuk edilmesi gerekir. Gelen insanları üzmeyecek bir mekan. Asıl olan da zaten budur" ifadelerini kullandı.

Daha sonra konuşan İl Emniyet Müdürü Natık Canca ise, böyle bir polis merkezinin Türkiye ve Avrupa'nın hiçbir ülkesinde bulunmadığını söyledi. Canca, "Bize insan hakları konusunda ders veren Avrupalılar'a, biz buradan ders vermek istiyoruz. Gelsinler, görsünler. Yurtdışında birçok ülkeyi dolaştım. Böyle bir polis merkezinin olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Biz Türk polisi ve Türk İçişleri Bakanlığı olarak Avrupalılar'a, insan hakları konusunda ders vermeyi amaçladığımız için böyle bir polis merkezi yaptık" dedi.

Konuşmaların ardından polis merkezinin yaptırılmasında emeği geçenlere plaket verilirken, daha sonra protokol heyeti hep birlikte polis merkezini gezdi.

Toplam 263 milyar liraya mal olan Kocatepe Polis Merkezi Amirliği, lüks bir oteli andırıyor. Oldukça şeffaf bir konuma sahip olan polis merkezinin nezarethanelerinde, modern yatak, lavabo ve tuvaletler bulunuyor. Ayrıca zanlılar, televizyon izleme imkanına da sahip.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title