Haberler

Afyonkarahisar'a Türkiye'nin En Büyük Patates İşleme Fabrikası

Afyonkarahisar'da özel bir şirket tarafından, Türkiye'deki patates işleme kapasitesinin toplamına eşdeğer ülkenin en büyük patates işleme fabrikasının kurulacağı bildirildi.

Afyonkarahisar'da özel bir şirket tarafından, Türkiye'deki patates işleme kapasitesinin toplamına eşdeğer ülkenin en büyük patates işleme fabrikasının kurulacağı bildirildi.

Patates işleme fabrikasını kuracak Atakey Şirketi Yönetim Kurulu üyeleri Erhan Cansu ve Mustafa Bedük ile Afyokarahisarlı iş adamı Şükrü Demirayak, fabrika hakkında bilgi vermek için Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Balkanlıoğlu, kabulünde, kurulacak fabrikayla Afyonkarahisar patatesinin değer kazanacağını ve bu fabrikanın kente faydalar getireceğini kaydetti.

Kapasite bakımından Türkiye'nin en büyük patates fabrikasının Afyonkarahisar'a kurulmasının sevindirici olduğunu ifade eden Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:

" Türkiye'nin gözde şirketleri arasında olan Ata Holding ve Özgörkey Grubu'nun yaptığı işler, Türkiye açısından büyük önem arz etmektedir. Değerli iş adamımız Şükrü Demirayak'ın da çabalarıyla Ata ve Özgörkey Grupları'nın bir araya gelerek kurdukları Atakey Şirketi'nin Afyonkarahisar'da patates işleme fabrikasını faaliyete geçirmeleri söz konusudur. Bu durum tabii ki bizleri çok sevindiriyor. Afyonkarahisar termalin ve mermerin başkenti, bunun yanında patates üretiminde de Türkiye'de hatırı sayılır bir konumdadır. Ancak bu patateslerimiz yeterince değerlendirilemiyor. Hak ettiği fiyatta satılması bir yana çoğu zaman patatesler, üreticilerin elinde kalıyor. Bu patates fabrikasının Afyonkarahisar'da faaliyete geçmesi demek, Afyonkarahisar'ın başına talih kuşu konması demektir. Valilik makamınca da yapılan çabalarla, yatırımcıların Afyonkarahisar'a gelmeleri sağlanıyor. Önümüzdeki dönemde inşallah fabrikanın temeli atılacak. Dolayısıyla Afyonkarahisar'ın çok büyük bir değeri olan ve çoğu zamanda çiftçilerin elinde kalan ve yüz güldürmeyen patatesimiz, inşallah bundan sonra, bu yatırım sayesinde, çiftçimizin ümidi olacak."

Muhabir: Ali Kemal Akan / Deniz Açık

Yayıncı: Mürsel Çetin - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Bedük Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title