Haberler

Afyonkarahisar: 10 Kasım Atatürk'ü Anma Törenleri

Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksekokulu Tarafından Atatürk'ün Ölümünün 68. Yıldönümü Nedeniyle Tören Düzenlendi.

Afyonkarahisar Polis Meslek Yüksekokulu tarafından Atatürk'ün ölümünün 68. yıldönümü nedeniyle tören düzenlendi.

Polis Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu'nda düzenlenen tören, çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende konuşan Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Altıntaş, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anarak, hatıralarını yad etmenin büyük bir onur olduğunu vurguladı. Ölümünün üzerinden 68 yıl geçmesine rağmen Atatürk'ün yaptıklarının öneminin azalmadığını ve daha da arttığını kaydeden Altıntaş, "Atatürk, asker kişiliğiyle 'hasta adam' olarak tanımlanan Osmanlı Devleti'nden günümüzün en güçlü devletlerine karşı yeni bir savaş başlattı. Kurtuluş Savaşı, sadece Türk milletinin savaşı değildir. Bu savaş aynı zamanda bütün doğu milletleri ve İslam dünyasının da savaşı olmuştur. Bu savaş, o dönemde Türk İslam dünyasının son kalan kuvvetinin savaşı olmuştur" diye konuştu.

Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve gençliğin Ata'ya cevabının okunmasının ardından, öğrenciler 10 Kasım nedeniyle hazırladıkları şiirleri okudu. Polis Meslek Yüksekokulu öğrencileri arasında düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini, İl Emniyet Müdürü Natık Canca ve Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü İdris Güzel verdi. Tören, "Sarı Zeybek" belgeselinin ardından okunan 10. Yıl Marşı ile sona erdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title