Haberler

Afrin Kahramanları İçin Kurban Kestiler

Kayseri'nin merkez Talas ilçesinde, mahalle muhtarları ve vatandaşlar, Kayseri 1. Komando Tugay Komutanlığı önünde Zeytin Dalı Harekatı'na destek olmak amacıyla Afrin kahramanları için 18 kurban kesti.

Ellerinde Türk bayrakları ile Kayseri 1. Komando Tugay Komutanlığı General Vecihi Akın Kışlası önünde bir araya gelen muhtarlar ve vatandaşlar, tekbir getirerek, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez." şeklinde slogan attı. Bazı vatandaşlar da şiir okudu.

Komutanlıkta görevli askerlere sevgi gösterisinde bulunan ve birlikte fotoğraf çektiren vatandaşlar, ardından askerlerle 18 koyunu kurban etti.

Okunan duanın ardından, muhtarlar komutanlığa alınarak misafir edildi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Yılmaz Üçkan, bugün millet olmanın örneğini gördüklerini söyledi.

Mehmetçik'e sahip çıkmak için burada bulunduklarını ve mahalle muhtarları ile vatandaşların getirdikleri kurbanları keseceklerini belirten Üçkan, "Millet olarak Mehmetçik'in yanında olduğumuzu göstermek istiyoruz." dedi.

Üçkan, bu milletin şehit ve gazileri hiçbir zaman unutulmayacağını vurgulayarak şunları kaydetti:

"Bizim sloganımız, 'Şehidimizin emaneti vatanımız, bu milletin şerefidir.' Hiçbir zaman bu şerefi çiğnetmedi, çiğnetmeyecek de. Vatan kolay kazanılmadı, kimseye de bırakılmaz. Bugün Mehmetçik'imiz orada mücadele ediyorsa birliğimiz, beraberliğimiz ve geleceğimiz için orada. Sınır ötesinde bizler için, bu millet için canlarını feda ediyor. Millet olarak bize düşen bir olmak, beraber olmak, tek yürek olup onların yanında dualarımızla yer almak. Bugün elimizden gelen, kurbanlarımızla onları kazalardan, belalardan korumak. Millet olarak Mehmetçik'imizin yanındayız. Mehmetçik'imize de buradan sesleniyoruz, hiçbir zaman arkanıza dönüp bakmayın, siz vatanın nöbetini tutun, bizler sizin yanınızdayız. Eğer görev bize düşerse millet olarak bizler oradayız. Millet olmanın şu anda onurunu ve gururunu yaşıyoruz."

Tören katılan şehit babası Ömer Aslan da Kayseri Tugay Komutanlığında asker olan oğlunun Hakkari'nin Çukurca ilçesinde şehit düştüğünü anımsattı. Bir oğlunun da gazi olduğunu belirten Aslan, "Onur duydum ve ben de devletimiz için her an hazırım." ifadesini kullandı.

Kuruköprü Mahallesi Muhtarı Bilal Yardım ise bugün Mehmetçik'e destek vermek ve halk olarak yanlarında olduklarını haykırmak üzere bu organizasyonu gerçekleştirdiklerini dile getirerek "Kahraman askerimiz karda, kışta orada dururken bizim dua etmekten başka yapacak bir şeyimiz yok. Yanlarında olduğumuz belirtmek için halk olarak buradayız." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Kayseri Türkiye Talas Afrin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
title