Haberler

Afrin İlçe Merkezinin Kontrol Altına Alınması

Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekil Vali Mustafa Yaman, Afrin ilçe merkezinin kontrol altına alınmasına ilişkin, "Bu sabah Afrin'den çok sevindirici haber aldık.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekil Vali Mustafa Yaman, Afrin ilçe merkezinin kontrol altına alınmasına ilişkin, "Bu sabah Afrin'den çok sevindirici haber aldık. Millet olarak buna çok mutlu olduk. İnşallah bu böyle devam edecek. Güney sınırlarımızda terörist kalmayıncaya kadar bu mücadeleyi devam ettireceğiz." dedi.

Yaman, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 103. Yıl Dönümü dolayısıyla şehit aileleri ve gazileri bir otelde yemekte buluştu.

Kur'an-ı Kerim'in okunduğu ve şehitler için dua edildiği programda konuşan Yaman, tarihi yaşayan değil tarihi yazan bir ülke olmanın onurunu yaşadıklarını söyledi.

Yaman, Mardin'de hem valilik hem de belediye olarak şehit aileleri ve gazilerin hizmetinde olduklarını söyledi.

Mardin'de 950'ye yakın şehit ve gazi ailesine gerekli desteğin sunulduğuna işaret eden Yaman, şöyle konuştu:

"Mardin'e bağlı birliklerimiz de Afrin'de mücadele ediyorlar. Bu sabah Afrin'den çok sevindirici haber aldık. Millet olarak buna çok mutlu olduk. İnşallah bu böyle devam edecek. Güney sınırlarımızda terörist kalmayıncaya kadar bu mücadeleyi devam ettireceğiz. İçeride de iyi bir mücadele var. Mardin'de Diyarbakır'da bütün illerimizde şu anda huzur var. İnşallah böyle devam eder. Türkiye Afrin'de yedi düvele karşı mücadele ediyor."

AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dünkü Mardin ve Diyarbakır ziyaretinde Afrin zaferinin ipuçlarını verdiğini anımsattı.

Türkiye'nin bir beka sorununun çözümü için mücadele edildiğini vurgulayan Miroğlu, şunları kaydetti:

"Türkiye sadece bir kaç terör örgütüne karşı mücadele eden bir ülke değil. Suriye'de Türkiye'nin yürüttüğü savaş, yüzyıl önce başlamış bir savaşın sürekliliği ve devamı gibidir. Türkiye Afrin'de yedi düvele karşı mücadele ediyor. Bu vesileyle ben Afrin şehitlerimizi hürmetle anıyorum. Bugün ilk özel hareket birliklerimiz Afrin merkezine girdiler. Allah onlara güç ve kuvvet versin. Rabbim onları korusun ve onları Afrin'de muvaffak etsin."

AK Parti MKYK Üyesi Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Zeynep Alkış ise tarihte bir çok zaferin bulunduğunu ancak Çanakkale Zaferi'nin birlik ve beraberlik adına önemli olduğunu kaydetti.

Şehitleri minnetle andıklarını vurgulayan Alkış," Eğer biz şu anda bu salonda nefes alıyorsak şehitlerimizin son nefesleri sayesindedir. Bunun kıymetini iyi bilmemiz gerekir. " dedi.

Programa, AK Parti İl Başkanı Nihat Eri, 70. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Altan Er, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kenan Topçu, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hüsnü Bengi Efetürk, Türkiye Güvenlik Korucuları, Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri, Gazi ve Terör Mağdurları Derneği Başkanı Hatice Turan Kandemir ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Ak Parti Türkiye Afrin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title