Haberler

Afrin Hattındaki Suriyeli Muhalifler, Silahlarını Afrin'e Çevirdi

Güncelleme:

TSK'nın operasyon hazırlıkları hızla sürerken Suriyeli muhalifler, silahlarını terör örgütü PYD'nin işgali altındaki Afrin'e çevirdi.

Suriyeli muhalifler, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, terör örgütü PYD/ Pkk'nın işgalindeki Afrin bölgesine gerçekleştireceği harekat için elleri tetikte bekliyor.

MUHALİF SAVAŞÇILAR NÖBET TUTUYOR

İdlib'deki AA muhabirleri, Afrin'deki terör örgütünün cephe hatlarına bakan gözlem noktalarında nöbet tutan muhalif savaşçıları görüntüledi.

Türkiye'nin Afrin'deki terör yuvalarına karşı başlatacağı askeri harekat öncesinde hazırlıklarını tamamlayan muhalifler, cephe hatlarındaki nöbet ve gözlemlerini sıklaştırdı.

ZAMANA ZAMAN UYARI ATEŞ AÇIYORLAR

Muhalifler, Afrin'deki teröristlerin hareketlerini gözleyerek zaman zaman uyarı ateşi açıyor.

Askeri muhalif gruplar, PYD/PKK'nın mevzilerine top ve roket atışları da yapıyor.

AFRİN'İN KONUMU

Suriye'nin kuzeybatı ucundaki Afrin, Halep'in Türkiye'nin Hatay ve Kilis illerine sınır ilçesi. Doğusunda Arap çoğunluğun yaşadığı ancak terör örgütü PYD/PKK'nın işgal ettiği Tel Rıfat ilçesi ve muhaliflerin kontrolündeki Azez yer alıyor. Güneyinde de muhaliflerin hakimiyetindeki İdlib bulunuyor. İlçe, güneydoğu ucundan ise Esed rejim güçlerine bitişik durumda.

PYD, ÇATIŞMAZLIK BÖLGESİNİ DE TEHDİT EDİYOR

Coğrafi yükseltileri nedeniyle Kilis'in merkezi ve Hatay'ın önemli bölümü Afrin'deki örgütün ateş menzilinde kalıyor. Örgüt uzun yıllardır Amanos Dağları'nı Suriye'den Türkiye'ye sızmak için kullanıyor. PYD/PKK, Suriye'nin kuzeybatısından Akdeniz'e çıkmak için de Afrin'e bel bağlıyor. Terör örgütü, Afrin üzerinden Fırat Kalkanı ve İdlib çatışmasızlık bölgesini de tehdit ediyor.

ERDOĞAN, "HAREKAT HER AN BAŞLAYABİLİR" DEMİŞTİ

Türkiye, Fırat Kalkanı Harekatı ile terör örgütü DEAŞ'ı sınırından uzaklaştırıp, PYD/PKK'nın işgalini sınır hattı boyuna yaymasının önüne geçtikten sonra hedefin Afrin olduğunu açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 Ocak'taki açıklamasında, " Tsk, en kısa sürede Afrin ve Münbiç meselesini Allah'ın izniyle halledecektir. Hazırlıklarımız tamamlanmıştır, harekat her an başlayabilir." demişti.

SINIRIN YÜZDE 65'İ, PYD'NİN İŞGALİ ALTINDA

Türkiye-Suriye sınırının yüzde 65'i PYD/PKK'nın işgali altında bulunuyor.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Afrin TSK PKK Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title