Haberler

Afrin'e Üçüncü Cephe Mare'den! Örgüte Öldürücü Darbe Parsa Dağı'nda Vurulacak

Güncelleme:

Afrin operasyonunun 5. gününde TSK, üçüncü cepheyi Mare'den açtı. ÖSO güçleri Tel Rıfat'a doğru ilerliyor. Asıl hedef, terör örgütü YPG'nin ağır silahlı kuvvetlerinin bulunduğu Parsa Dağı.

Afrin harekatı 5'inci gününde devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri, Zeytin Dalı Harekatı'nda bugüne kadar 260 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Harekatta ayrıca terör örgütlerinin elinden alınan yerlere yenileri eklendi. Toplam 18 nokta ele geçirildi.

AFRİN'E ÜÇÜNCÜ CEPHE MARE'DEN

Milliyet'in haberine göre, Türk Silahlı Kuvvetleri ( Tsk ), Afrin'deki "Zeytin Dalı Harekâtı" çerçevesinde Azez'in yanı sıra üçüncü cepheyi Mare'den Tel Rifat'a doğru açtı. Dün sabah yüzlerce ÖSO savaşçısı Mare cephesinden Tel Rifat'a ilerlemeye başladı. Tsk, ÖSO grupları ile birlikte Azez'den Afrin bölgesine açtığı ikinci cepheden de terör örgütü YPG'nin ağır silahlı kuvvetlerinin bulunduğu Parsa Dağı'na doğru ilerlerken şehir merkezinin kuzeydoğusundaki stratejik öneme sahip Burseya Dağı'nda da kontrolün tamamen ele geçirilmesi için savaş uçakları ve top atışları desteğinde başlatılan yoğun çatışmalar da sürüyor. ÖSO, Afrin'in batısındaki el Hammam köyünü de PYD/ Pkk'dan arındırdı. Böylece 18 nokta ve köyde tamamen kontrol sağlandı.

TSK: EN AZ 260 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada da harekât kapsamında dün akşam itibariyle en az 260 teröristin etkisiz hale getirildiğinin tespit edildiğini bildirdi.

TECRÜBELİ BİRLİK BÖLGEDE

Öte yandan Hatay'ın Yalangoz mevkiinde konuşlu bulunan 200 kişilik bir komando birliği de sınıra geldi. Çok sayıda iç güvenlik harekatına katılarak kendini kanıtlayan Hakkari Komando Tugayı'na bağlı birliğin, Hatay'ın Hassa sınırına doğru hareket ettiği ve buradan Afrin bölgesine gireceği öğrenildi.

YPG HEDEFLERİ ARALIKSIZ VURULDU

Zeytin Dalı Harekatı'nda dördüncü günde Afrin'e yönelik kara harekâtına hız verildi. Sınırda konuşlanan tank ve topçu atışları, havadan ise F 16 savaş uçakları tarafından sınır hattındaki terör örgütü YPG mevzileri aralıksız vuruldu. TSK destekli ÖSO grupları da vurulan bölgelere doğru ilerleyişini sürdürdü.

MAYIN VE TUZAKLARI TEMİZLENİYOR

Birlikler, Afrin'e ulaşan ve dağlık bölgede yer alan Kilis-Hatay sınırındaki Bülbül ile Raco kasabalarına doğru engebeli ve dağlık bölge olması nedeniyle dikkatli bir şekilde ilerliyor. Operasyon birlikleri, bir yandan ilerlerken diğer yandan geçiş yollarına döşenen mayın ve tuzakları da temizliyor.

SAĞANAK YAĞIŞ VE ÇAMUR

Etkili olan sağanak yağış ve arazideki çamurun da birliklerin ilerleyişini güçleştirdiği kaydedildi. Kara harekatının başladığı Gülbaba Köyü'nün güneyinde de çatışmalar devam ediyor.

3 ASKER ŞEHİT OLDU

Afrin operasyonu 5. gününe girerken Türkiye ilk dört günde üç acı haber aldı. Afrin'de ilk şehidimiz Piyade Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan, ikinci şehidimiz Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta ve dün gelen acı haberle üçüncü şehidimiz Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı oldu.

TSK, ÜÇ KOLDAN OPERASYON BAŞLATTI

Afrin şehir merkezinin kuzeydoğusundaki stratejik öneme sahip Burseya Dağı'nda da tamamamen kontrol sağlanması için çatışmalar da yoğun olarak sürüyor. ÖSO dün bölgede ele geçirdiği mevzilerden sis nedeniyle geri çekilmişti. TSK destekli operasyon birlikleri, bölgeye dün sabah üç koldan operasyon başlattı. Operasyona savaş uçaklarının yanı sıra tank ve top atışları ile destek verildi. Bölgede operasyonu izleyen bir grup gazeteci de iki ateş arasında kalırken zor anlar yaşadı.

HEDEF PARSA DAĞI

Azez'den önceki gün başlatılan ikinci cephe kapsamında harekât, terör örgütü YPG'nin ağır silahlı kuvvetlerinin bulunduğu Parsa Dağı'na doğru da yayılıyor. Havadan ve karadan yapılan bombalamalara karşı koymak amacıyla derin tüneller ve silah depolarının bulunduğu tespit edilen mağaralar dün gün boyu vuruldu. Bombardıman yapıldığı sırada teröristlerin mağaralara girerek korunmaya çalıştığı kaydedildi.

500 ÖSO'LU, TEL RIFAT HATTINA İLERLİYOR

Dün sabah Mare bölgesinden Tel Rifat kasabasındaki YPG hedeflerine yönelik üçüncü cephe de açıldı. Ağır silahlar kuşanan yaklaşık 500'ü aşkın ÖSO grubu, TSK'nın seçkin birlikleri ile Tel Rifat ve Mınnak Havaalanı hattına ilerliyor.

Top atışları Raco bölgesindeki YPG hedeflerine de aralıksız sürüyor. Belirli aralıklarla da F-16 savaş uçakları hedeflere bomba yağdırıyor. Raco'nun Baliya, Kurdo Kurna ile Ömerli köyü ve Kevreker tepesindeki hedefler de savaş uçakları tarafından imha edildi. Gülbaba ve Deliosman köylerinden sınırı geçen TSK destekli ÖSO grupları, Bülbül kasabası Halil köyüne girmek için operasyon başlattı. İlerleyen TSK destekli ÖSO gruplarına karşılık verilmesi üzerine dün bölgede şiddetli çatışmalar yaşandı.

HAMMAM KÖYÜNE DE ÇIKARTMA YAPILDI

Afrin'in Cinderes ilcesine bağlı Hammam köyüne de çıkarma yapıldı. Dağlık bölgede yoğun çatışmalar yaşandı. ÖSO, harekât kapsamında Afrin'in batısındaki Cinderes beldesine bağlı El Hammam köyünü de ele geçirdi ve çevre tepeleri terör örgütü PYD/PKK'dan aldı. Cinderes bölgesi, PYD/PKK'nın Hatay'ın Reyhanlı ilçesine saldırı düzenlediği stratejik bir bölge olmasının yanında, Afrin'e uzanan düz bir vadi konumunda bulunuyor.

18 NOKTA ELE GEÇİRİLDİ

ÖSO ve TSK, Afrin'in batısı, kuzeyi ve kuzeybatısından başlatılan operasyonda, toplam 18 noktayı ele geçirmişti. Bu noktalar arasında Şenkal, 10 km doğusundaki Bali ve Kurni, Hatay'ın Hassa ilçesinin karşısında bulunan Adah Manli, Bakki ve Balal Kuy, Şeyh Ubaşı, Marsu ve Haftar, Şeyh Harüz köyü ile bu köyün yakınındaki Şeyh Harüz tepesi de yer alıyor.

Denetim sağlanan köylerde yaşayan sivillere köylerinde kalmaları ve yaşamlarına devam etmeleri isteniyor. Bu noktalarda güvenliği sağlamak için ÖSO grupları mevzilenirken, operasyon kuvvetleri diğer noktalara doğru kapsamlı harekâtı sürdürüyor.

RADYO VE İNTERNET BAĞLANTISI KESİLDİ

Afrin'de önceki akşam saatlerinde internet bağlantısı ve radyo yayınları kesildi. Mayınları temizlemek, bazıları keşfedilmiş ve ele alınan tünelleri doldurmak ve Kürt birliklerinin unsurlarını takip etmek için bir yandan da bölgede arama-tarama işlemi devam ediyor.

AFRİN NEDEN ÖNEMLİ?

Afrin, Esad rejiminin Temmuz 2012'de çatışmaksızın PYD/PKK'ya devretmesiyle, örgütün iç savaş boyunca en fazla yuvalandığı alanlardan oldu. Coğrafi yükseltileri nedeniyle Kilis'in merkezi ve Hatay'ın önemli bölümü Afrin'deki örgütün ateş menzilinde kalıyor.

Örgüt uzun yıllardır Amanos Dağları'nı Suriye'den Türkiye'ye sızmak için kullanıyor. PYD/PKK, Suriye'nin kuzeybatısından Akdeniz'e çıkmak için de Afrin'e bel bağlıyor.

Terör örgütü, Afrin üzerinden Fırat Kalkanı ve İdlib çatışmasızlık bölgesini de tehdit ediyor. Suriye topraklarının dörtte biri, Türkiye-Suriye sınırının da yüzde 65'i örgütün işgali altında bulunuyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Afrin Azez PKK TSK Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title