Haberler

Afrin'de Ele Geçirilen Betonarme Tüneller ve İnsan Boyundaki Hendekler Askerleri Bile Şaşırttı

Güncelleme:

Afrin'de YPG'ye ait betonarme tüneller ve insan boyunda olan kaçış hendekleri ele geçirildi. Yapılar, terör örgütünün tek başına yapamayacağı nitelikte olduğu için akıllara üst akıl geldi.

Terör örgütü PKK/PYD-YPG'nin Afrin'de betonerme tünelleri ve onunla bağlantılı kaçış hendekleri ele geçirildi. Bir terör örgütünün tek başına planlayıp yapamayacağı nitelikteki tünel ve hendekler, örgütün bir üst akıl tarafından yönlendirildiğini de ortaya koydu.

TÜNELLER TOPRAKTAN DEĞİL BETONARMEDEN YAPILMIŞ

Düzenli bir ordunun yapabileceği nitelikte olduğu görülen tüneller, topraktan değil inşaat demirleriyle güçlendirilmiş betonarmeden oluşuyor. Havadan yapılan bombalamalara karşı yapıldığı düşünülen betonerme tünellerin içinde, tüfekle ateş edebilmek için duvarda mazgallar da bulunuyor.

TÜNELLERLE BAĞLANTILI HENDEKLER DE AÇILMIŞ

Tünellerle bağlantılı olarak da kepçeyle açılmış olduğu düşünülen, 2 metre derinliğinde ve 1 metre genişliğinde hendekler de mevcut. Bu hendeklerin aldığı pozisyonun ise, karşıdan yapılacak saldırılara karşı başarılı şekilde kurgulandığına dikkat çekiliyor.

YPG'YE SİLAH VEREN ABD, MEVZİLER İÇİN DE Mİ YARDIMCI OLDU?

PYD-YPG'ye binlerce TIR silah yardımı yapan ABD'nin, mevziler için örgüte yardımcı olduğu şüphesi akıllara geliyor.

(Kaynak: Sabah)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Afrin PKK Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title