Haberler

Afrika Petrol ve Enerji Konferansı

CAPE Güney Afrika Enerji Bakanı Tina Joemat-Pettersson, enerji potansiyeli yüksek olan Afrika kıtasının şu an enerji fakiri olduğunu belirterek, "Afrika kıtasının kalkınmasını ve gelişmesini sağlamak için ülkeler ortak çalışmalı ve birlik olmalı." dedi.

CAPE Güney Afrika Enerji Bakanı Tina Joemat-Pettersson, enerji potansiyeli yüksek olan Afrika kıtasının şu an enerji fakiri olduğunu belirterek, "Afrika kıtasının kalkınmasını ve gelişmesini sağlamak için ülkeler ortak çalışmalı ve birlik olmalı." dedi.

Anadolu Ajansı'nın (AA) "Global İletişim Ortağı" olduğu "Afrika Petrol ve Enerji Konferansı'nda (Africa Oil and Power Conference)" konuşan Pettersson, 2040 yılına kadar Sahraaltı Afrika'nın enerji talebinin 2010 yılına göre 4 kat artacağını söyledi.

Pettersson, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin başkenti Cape Town'da düzenlenen konferansta, kıtanın kömür, yenilenebilir enerji, petrol ve doğalgaz kaynaklarının bulunduğunu aktararak, "Kıtanın enerji potansiyelinden yararlanmak ve bölgeyi dönüştürmek için fırsatları iyi değerlendirmek gerekiyor. Afrika, problemlerini çözmek için kendine yararlı kararlar almalı. Afrika kıtasının kalkınmasını ve gelişmesini sağlamak için ülkeler ortak çalışmalı ve birlik olmalı." diye konuştu.

Kıtanın kendi enerji talebini karşılayabilmesi için sürdürülebilir enerji kaynaklarının önemine değinen Pettersson, "İşbirliği ve ortaklık bu anlamda çok önemli. Teknolojinin gelişmesi ve ucuzlamasıyla, yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı kolaylaştı ve artıyor. Doğalgaz kaynaklarının kullanımını artırmak için ise kaynak arama, çıkartma ve iletim altyapısı için yatırım yapılmalı." ifadelerini kullandı.

Ekvator Ginesi Maden, Endüstri ve Enerji Bakanı Gabriel Mbaga Obiang Lima da bölgeye yapılan yatırımlarda ödülün riskten daha büyük olduğuna dikkati çekerek, "Potansiyelin yüksek olması, bölgeye yatırım yapmak isteyen özel sektör şirketleri için fırsatların da çok olduğunu gösteriyor." dedi.

Lima, düşük petrol fiyatı ortamında nasıl daha verimli çalışılacağını öğrendiklerini belirterek, "Düşen petrol fiyatları sebebiyle son 18 ay Afrika'daki enerji sektörü için zorlu geçti ve zorlu kararlar vermek gerekti. Petrol sektöründe projeler yavaşladı ve işten çıkarmalar oldu ama sıkıntılı dönemde oluşturulan stratejiler sonuç vermeye başladı ve iyileşme dönemine girdik." ifadelerini kullandı.

Petrol ve doğalgaz kaynaklarına karşı yürütülen güçlü politika sayesinde çoğu Afrika ülkesinde enerji sektöründe istikrarlı büyüme gözlendiğini aktaran Lima, işbirliği içerisinde yatırım yapılması ve daha fazla arama ve keşif projelerine yönelinmesi gerektiğini vurguladı.

Gana Petrol Bakanlığı Direktörü Thomas Mba Akabzaa da Gana'nın önemli miktarda petrol ve doğalgaz kaynakları bulunduğuna işaret ederek, ülkeye yatırım çekmek için politika ve mevzuatlarının bulunduğunu kaydetti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Anadolu Ajansı Güney Afrika Cape Town Lima Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title