Haberler

Afrika'nın Hayal Avcısı!

Güncelleme:

Dünyanın en zorlu ve en tehlikeli yolculuklarından birini yapan Söylemez, Afrika'da yaşayan insanların ne tür hayaller kurduğunu araştırarak Afrika'nın ''Hayal Arşivini'' oluşturmayı amaçlıyor.

Ocak 2017'de bisikletiyle Fas'tan yola çıkan Hasan Söylemez, altı ayda üç bin iki yüz kilometre pedal çevirerek önce dünyanın en büyük sıcak çölü Sahra'yı aştı daha sonra Moritanya, Yeşil Burun Adaları ve Senegal'i geçip Gambiya'ya ulaştı. ''Journey To Dreams'' (Hayallere Yolculuk) adını verdiği 54 serilik belgeselin 1. bölümünü de Gambiya'dayken YouTube'dan yayınladı. Merakla beklenen belgeselin sadece fragmanı sosyal medyada yarım milyondan fazla izlenmişti.

İngilizce ve Türkçe altyazıyla yayınlanan belgesel, hem Hasan Söylemez'in maceralarını hem de Afrikalıların anlattıkları ''en büyük hayalleri'' içeriyor.

''AFRİKA'YI AFRİKALILARIN HAYALLERİYLE ANLATIYORUM''

Söylemez, ''Henüz yolun başında sayılırım. Daha önümde 50 bin kilometreden fazla gidecek yolum var. Artık üç yıl, beş yıl, kaç yıl devam eder bilemiyorum. Halen ilk günkü gibi aşkla ve heyecanla pedal çevirip hayaller dinliyorum. Afrika'yı seviyorum ve Afrika'yı Afrikalıların hayalleriyle tanımaya ve anlatmaya çalışıyorum. Onlara en büyük hayallerini sorduğumda ilk başta çok şaşırıyorlar. Çünkü bu soruyu pek duymamışlar. Cevap verirken önce zorlanıyorlar daha sonra yavaş yavaş açılmaya başlıyorlar. Onlara sadece ''en büyük hayalin ne?'' sorusunu sormuyorum. ''En büyük hayalin için ne yapıyorsun'', ''Hiç gerçekleştirdiğin büyük bir hayalin oldu mu'', ''Ülken hakkında ve Afrika hakkındaki hayalin ne'' gibi yan sorular da soruyorum. Dinlediğim hayallerin rengi, bölgeden bölgeye ülkeden ülkeye ve hatta köyden köye değişiyor. Yaşanılan toplumun sosyal, ekonomik, politik, kültürel ve eğitim durumu insanların kurduğu hayalleri direkt etkiliyor. Bir insanı ve ülkeyi tanımak istiyorsanız hayallerini sormalısınız. Çünkü kurulan hayaller, geçmişe ve bugüne ayna tutarak geleceğin nasıl şekillendirileceğinin ipuçlarını verir.''

''Journey To Dreams'' (Hayallere Yolculuk) belgeselinin birinci bölümünü HD kalitede bu linkten izleyebilirsiniz: https://www.youtube.com/watch?v=IrZbm4Sz-GE
Hasan Söylemez'in Afrika yolculuğu sosyal medya hesaplarından takip edilebilir.
Facebook: https://www.facebook.com/hasannsoylemez/
Instagram: https://www.instagram.com/hasansoylemez/
Twitter: https://twitter.com/hasansoylemez

HASAN SÖYLEMEZ; GAZETECİ, BELGESEL PROGRAMCISI, YAZAR

2003 yılında yerel gazetelerde muhabir ve fotoğrafçı olarak gazeteciliğe başladı. İstanbul Üniversitesi Eski Yunan Dili ve Edebiyatı bölümünde okurken bir taraftan da gazetecilik yapmaya devam etti. 2006 yılında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde, siyasi, ekonomi ve kültürel yayın yapan Türkiye'nin en büyük bölgesel haber gazetesi ''Şark Haber''i kurdu. 2007 - 2009 yılları arasında Star Tv ve Kanal D'de ekonomi ve gezi programlarında haber muhabirliği ve program sunuculuğu yaptı. 2010 yılında (yanına hiç para almadan) bisikletle sekiz ay 10 bin km Türkiye'yi dolaştı. 2014 yılında TRT1'de 30 bölüm yayınlanan belgesel haber programı ''Yoldaki Haber''i hazırlayıp sundu. 2015 yılında kısa sürede ''çok satanlar'' listesine giren ''Hayata Yolculuk'' adlı kitabını çıkardı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yeşil Burun Adaları Moritanya Afrika Fas Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title