Haberler

Afganistan Uyruklu 25 Göçmen Yakalandı

Afganistan uyruklu 25 göçmen yakalandıADANA - Ülkelerindeki Taliban baskısından kaçtıktan sonra Avrupa'ya gitmek üzere Adana otogarına bırakılan Afganistan uyruklu 25 kaçak göçmen sahte kimlik ve seyahat belgesiyle yakalandı.

Afganistan uyruklu 25 göçmen yakalandı

ADANA - Ülkelerindeki Taliban baskısından kaçtıktan sonra Avrupa'ya gitmek üzere Adana otogarına bırakılan Afganistan uyruklu 25 kaçak göçmen sahte kimlik ve seyahat belgesiyle yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Fevzipaşa Mahallesi'ndeki Merkez Otogar civarında demiryolunun yanında toplu halde görülen yabancı uyruklu şahıslar vatandaşın dikkatini çekince polisi aradı. Polis kısa sürede olay yerine geldiğinde 25 yabancının Afganistan uyruklu kaçak göçmen olduğunu belirledi. Polis şahısları otogar bekleme salonuna getirerek Adana Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü ekiplerine haber verdi. Ekipler otogara gelip şahısların üzerinden çıkan kimlik ve seyahat belgesini incelediğinde sahte olduğunu belirledi.

Polis göçmenlerin Afganistan'daki Taliban baskısından kaçarak İran üzerinden Van'dan Türkiye'ye giriş yaptığını daha sonra İstanbul üzerinden Avrupa'ya gitmek istediklerini saptadı. Polis, 25 kişiyi düzenlenen kimlikteki isimleri tek tek okudu ancak hiç kimse tepki vermedi. Polis bu kez kimlikler üzerindeki fotoğraflara bakarak şahısları çağırarak kontrol yaptı. Polis şahısları sınır dışı edilmek üzere Adana İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim etti. Göçmenlerin Adana'ya gelene kadar 5 araba değiştirdiği, Adana'da da kendilerini bir aracın alarak İstanbul'a götüreceğini, kişi başı da 500 dolar para ödediklerini söylediği öğrenildi.

Polis şimdi insan ticareti yapan bu zanlıları her yerde arıyor.

(FKE-İHS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Afganistan 3. Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title