Haberler

Afganistan'la İlgili Toplantı 28 Ocakta

İngiltere Başbakanı Gordon Brown, 28 Ocak 2010 tarihinde başkent Londra'da Afganistan'la ilgili uluslararası bir toplantının yapılacağını açıkladı.

Brown bugün yaptığı açıklamada, Afganistan'da yapılan seçimlerde yeniden devlet başkanı seçilen Hamid Karzai'nin de bu toplantıya katılacağını belirtti.

Ocak ayında Dışişleri Bakanı David Miliband başkanlığında yapılacak konferansa, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon ve çok sayıda ülkeden üst düzey yetkilinin katılması bekleniyor.

İngiltere, bu toplantıda Afgan lider Karzai'nin, ülkedeki polislerin ve askeri birliklerin eğitilmesi ve ülkenin yolsuzlukla mücadelesi konusunda güçlü mesajlar vermesini bekliyor.

Londra'daki konferansın ardından benzer bir konferansın ikinci ayağının Afganistan'ın başkenti Kabil'de yapılması öngörülüyor.

İngiltere'nin, Afganistan'da 9 bin askeri bulunuyor. Ekim ayında hükümetin aldığı son kararla bu sayının 9 bin 500'e çıkarılması planlanıyor. İngiltere, ABD'den sonra Afganistan'da en fazla askeri bulunan ikinci ülke.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title