Haberler

Afganistan, Futbolda Güney Asya Şampiyonu

Afganistan Futbol Takımı, ülke tarihinde ilk kez Nepal başkenti Katmandu’de düzenlenen Güney Asya Oyunları'nın şampiyonu oldu.

Afganistan Futbol Takımı, ülke tarihinde ilk kez Nepal başkenti Katmandu'de düzenlenen Güney Asya Oyunları'nın şampiyonu oldu.

Final maçında Hindistan'ı 2-0 mağlup eden Afgan futbol takımı, oyuna çok iyi başladı ve 9. dakikada Azad Zoy ilk golü attı. 62. dakikada Sancer Ahmedi'nin kaydettiği golle maçı Afganistan, 2-0 kazanarak tarihinde bir ilke imza attı.

Futbol maçını stattan izleyen Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai, maç sonrası yaptığı açıklamada, "Şampiyonluğumuz kutlu olsun, gençlerimiz her şeyi becerebildiklerini ispatladılar" dedi.

Güney Asya Oyunları kupasını ve 50 bin dolar ödülü kazanan Afgan takımın şampiyonluğu başkent Kabil başta olmek üzere ülkenin bir çok kentinde kutlandı. Kabil'de binlerce insan sokaklarda eğlenerek kutladı.

Yaklaşık beş saat süren kutlamalar sonucu kentte trafik kitlendi. 1922'de futbol oynanmaya başlayan Afganistan, 1948'te Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği  üyesi oldu. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Afganistan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title