Haberler

Afganistan'da Uyuşturucu Operasyonu

Afganistan'nın Badahşan ve Helmand vilayetinde uyuşturucu kaçakçılarına düzenlenen operasyonlarda 289 kilogram Affyon ile 35 kilogram esrar ele geçirildi.

Afganistan İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Afganistan'nın Badahşan vilayetine bağlı Keşm ilçesinde uyuşturucu kaçakçılarına düzenlenen operasyonda 289 kilogram Affyon ele geçirildi. Uyuşturucuyu profesyonel şekilde araca yerleştirildiği ve olayla ilgili 3 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Ülkenin güneyindeki Helmand vilayetinde düzenlenen operasyonda da 35 kilogram esrar ele geçirilerek bir kişi suçüstü yakalandı.

Resmi rakamlara göre Afganistan'da üretilen uyuşturucunun yüzde 50'si Helmand'da yetişiyor. Taliban'ın etkin olduğu kentte son dönemde Afgan güçlerine yönelik saldırılar da artmış durumda.

Bileşmiş Milletler'in son raporunda, dünya genelinde kullanılan uyuşturucunun yaklaşık yüzde 90'ının Afganistan'da üretildiği belirtilmiş, Afganistan'da yapılan üretimin ise neredeyse tamamının Taliban'ın etkin olduğunu bölgelerde yapıldığı yer almıştı. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Afganistan Helmand Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title