Haberler

Afganistan'da Taliban Militanları Calriz İlçesine Saldırı Düzenledi: 2 Ölü, 3 Yaralı

Afganistan'da Türk Askeri Birliği İl İmar Ekibinin 20 Kilometre Uzağındaki Calriz İlçesine Baskın Düzenleyen Taliban Militanları, Yaklaşık 4 Saat Boyunca Kaymakamlık ve İlçe Emniyet Binasını Ele Geçirdi. Saldırıda 2 Afgan Polis Hayatını Kaybederken, 3 Polis de Yaralandı.

Afganistan'da Türk askeri birliği il imar ekibinin 20 kilometre uzağındaki Calriz ilçesine baskın düzenleyen Taliban militanları, yaklaşık 4 saat boyunca kaymakamlık ve ilçe emniyet binasını ele geçirdi. Saldırıda 2 Afgan polis hayatını kaybederken, 3 polis de yaralandı.

Afganistan'ın başkenti Kabil'e 45 kilometre uzaklıktaki Vardak iline bağlı Calriz ilçesine dün gece saat 01.00 sıralarında baskın düzenleyen Taliban militanları, kaymakamlık ve emniyet binasına ele geçirdi. İlçe Kaymakamı Fazıl Kerim'i bir süre esir alan militanlar, ilçe emniyet binasını da ele geçirdi. Bir saatlik çatışma sonucu emniyet binasını ablukaya alarak tüm polis memurlarını bir konteynıra kapatan militanlar, ilçe kaymakamlık ve emniyet binasını yaklaşık 4 saat boyunca kontrolünde tuttu. Çatışma sonucu 2 polis memuru hayatını kaybederken, ilçe kaymakamı dahil 3 kişi de yaralandı. Geri kalan ekibi bir konteynıra kapatan militanların, konteynıra roket attığı, fakat şans eseri fırlatılan roketin konteynırı delip geçmesinin ölü sayısının artmasını engellediği kaydedildi. İlçe binası ve emniyet binasının, saatler sonra Afgan güçlerinin kontrolüne geçtiği kaydedilirken, ilçede geniş çaplı operasyonların devam ettiği belirtildi. Taliban güçlerinin, kaymakamlık binasını ve ilçe emniyet amirliğine ait Renger ve Ford marka araçların yanısıra bir motoru da yaktıkları bildirildi. İl Şura Reisi Hacı Hazrat Canan, "Dün gece Calriz ilçesi ve kaymakamlığına devlet ve vatan düşmanları saldırmış. Saldırı sonucu 2 polisimiz şehit olmuş. Ayrıca kaymakamlık ve polis araçları ateşe verilmiş. Merkezden yardımcı polis ve emniyet güçlerinin gelmesi ile düşman sahayı terk etmiş. Şimdi bölge sakin ve devlet kontrolünde" dedi.

Taliban güçleri ile çatışan M. Haşim adlı bir asker ise, "Ben ve dört 4 arkadaşım gece çatıda nöbette tutuyorduk. Saat 22.00 ila 22.30 sıralarında nöbeti devredip, koğuşta istirahata geçmiştik. O anda silah sesleri duyulmaya başladı. Arkadaşım dışarı çıkıp baktığında, bir arkadaşımızın yaralandığını görmüş. Bulunduğumuz çatı dahil her taraf kuşatılmıştı" diye konuştu.

Olayların yaşandığı bölge, Türk askeri birliği il imar ekibinin merkezinden 20 kilometre uzaklıkta bulunuyor. İl imar ekibi yetkilileri, bulundukları bölgede herhangi bir sorunun olmadığını açıkladı.

(CG-AG-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı?
title