Haberler

Afganistan'da Operasyon: 100 Ölü

Afganistan'ın Güneyinde Afgan ve NATO Güçlerine Bağlı Kanadalı Askerlerin Ortak Operasyonunda Yüz Kadar Taliban Militanının Öldürüldüğü veya Yaralandığı Bildirildi.

Afganistan'ın güneyinde Afgan ve NATO güçlerine bağlı Kanadalı askerlerin ortak operasyonunda yüz kadar Taliban militanının öldürüldüğü veya yaralandığı bildirildi.

Üst düzey polis yetkilisi Seyid Ağa Sakıp, bölgeden gelen bilgilere göre, dünden bu yana 100 Taliban militanının öldürüldüğünü ya da yaralandığını belirterek, "25 Taliban aynı yerde gömüldü, bir de Afgan askeri hayatını kaybetti, çatışmalarda sivil kayıp yok" diye konuştu.

Afgan yetkili, operasyonun hava destekli yürütüldüğünü belirtti. Ülkedeki Uluslararası Güvenlik Destek Gücü'nün (ISAF) sözcüsü Binbaşı Charles Anthony ise operasyona NATO güçlerinin de katıldığını doğrularken, Afgan polisinin açıkladığı ölü sayısını doğrulayacak bir bilginin ellerinde bulunmadığını söyledi.

Kandahar'daki ISAF üssünde Kanadalı Yüzbaşı Catherine Larose da yaptığı açıklamada, ISAF'ın bu operasyon sırasında dün iki askerini ve bir çevirmenini kaybettiğini belirterek, ölen askerlerin Kanadalı olduğunu teyit etti. ISAF dünkü açıklamasında, 3 askerinin de yaralandığını belirtmişti.

Taliban'ın güçlü olduğu yerlerden Zahri bölgesinde, 4 polis ile 2 sivil kadının öldürülmesi üzerine dün başlatılan operasyonda, çatışmaların bu sabah kesildiği, ancak kaçan militanların yakalanması ve silahların ele geçirilmesi için ortaklaşa arama çalışmalarının sürdüğü belirtiliyor.

Operasyonun ardından, Herat'ı başkent Kabil'e bağlayan Zahri bölgesinden geçen stratejik karayolunun da açıldığı kaydediliyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title