Haberler

Afganistan'da Maarif Vakfından Gençlik ve Kardeşlik Buluşması

Türkiye Maarif Vakfı (TMV), Afganistan'ın başkenti Kabil'de Kabil Üniversitesi Türkoloji Bölümü 1. Geleneksel Gençlik ve Kardeşlik Buluşması düzenledi.

Sürekli Eğitim Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan TMV Afganistan Ülke Direktörü Mucip Uludağ, "Biz TMV olarak Afgan gençliğine Afgan halkına hizmet etmek için buradayız." dedi.

Edebiyat öğretmeni İsmail Korkmaz, her iki ülkenin geleceğinde eğitimin ne kadar önemli olduğunu göstermek için Afganistan'da olduklarını belirtti.

Kabil Üniversitesi Türkoloji Bölümü Başkanı Yardımcısı Hamidullah Tadaş da "Türkiye'nin başarılı olmasının en önemli sebeplerinden biri kendi kültürlerine sahip çıkmasıdır." diye konuştu. Tadaş, Afganistan'daki gençlerin de kültürel hizmetlerde bulunmaları için Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde okumalarının ayrıca önemli olduğunu söyledi.

Türkoloji Bölümü öğrencileri adına konuşan Asma Mukadasa Safi, Türkiye Maarif Vakfının çalışmalarından mutlu olduklarını, Türk devletinin Afgan öğrencilerin yanında olmasının geleceğe dair umutlarını artırdığını kaydetti.

Programda şiir ve edebiyat kulübü öğrencileri Türkçe şiirler okurken, türkü kulübü öğrencileri de "Çırpınırdı Karadeniz" ve "Mihriban" türkülerini seslendirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title