Haberler

Afganistan'da Kız Çocuklarına Din Eğitimi

Afganistan'ın Başkenti Kabil'de Bulunan Hazret-i Muhammed Camii Afgan Kız Çocuklarına ve Kadınlara Din Eğitimi Veriyor.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de bulunan Hazret-i Muhammed Camii Afgan kız çocuklarına ve kadınlara din eğitimi veriyor.

Kabil'in en lüks semtlerinden 3'üncü Mikroriyon'da bulunan Hz.Muhammed Camii'nin hocası İhsanullah Farkan gözetiminde verilen din derslerinde öğrencilere Kur'an-ı Kerim, tecvidli okuma ve tevhid dersleri veriliyor.

Camide 6 aydır eğitim aldığını belirten Zekiye Şahan, "Burada Kur'an-ı Kerim, tevhid dersleri alıyoruz. Tüm hanımlar eğitimli olsun ki dinin gereklerini yerine getirebilsinler" diye konuştu. Annelere, çocuklarını dini eğitim alabilecekleri okullara yollamaları çağrısında bulunan Şahan, "Çünkü dini eğitim almaları onların doğru yolu bulmalarına yardımcı oluyor. Ben aldığım din eğitiminin çok yararını gördüm. Çünkü burada İslam dininden haberdar oluyorlar. Bu eğitim onlara ileride de lazım oluyor. Eğer

hanımlar eğitimli olursa toplum da eğitimli olur, çünkü anneler toplumu eğiten kişilerdir" diye belirtti. Sabah 5'ten 6.30'a kadar tekbir dersi aldıklarını ifade eden 6. sınıf öğrencisi Süheyla ise, " 06.30'dan 08.00'e kadar buraya gelen kız öğrencilere ders anlatılıyor. Hocamız İhsanullah Farkan gözetiminde tekbir dersi anlatılıyor. Ben ise hem Kur'an-ı Kerim, hem de tekbir dersleri alıyorum. Bu camiide hanımlar ve küçük kızlar bir arada ders alıyorlar ve cuma namazına katılıyorlar. Ramazan aylarında

teravih namazlarına katılıyorlar. Camii küçük olduğundan dolayı hanımlar için ek bir yerin inşasına devam ediliyor. Daha önce hanımlar dışarıda namaz kılmak zorunda kalıyorlardı. Fakat şimdi şükürler olsun ki hanımlar derslerini zamanında rahat bir şekilde alabiliyorlar" diye konuştu. Öte yandan, cami hocası Rukiye, kadınlara verilen din eğitimlerinin önemine dikkat çekti. Annelerin toplumu yetiştirecek insanlar olduğunu vurgulayan Rukiye, "Ondan dolayı toplumdaki hanımların eğitimli olmaları gerekiyor.

Çünkü ilk öğretmenlerimiz annelerimizdir. Anne ne kadar eğitimli olursa çocuklar da o kadar eğitimli olur. Din eğitiminin yanında buraya gelen hanımlar namaz kılıyor, birbirleriyle kaynaşıyor ve bunların yanında kadınlarımıza kapanma, örtünme gibi özellikler de anlatıyor ve İslami giyim tarzlarını öğretiyoruz" diye kaydetti.

(AG-SŞ-SŞ-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title