Haberler

Afganistan'da Görev Yapan Türk Askeri, Afgan Halkı İçin Meslek Kursları Açtı

Afganistan'da Uluslararası Güvenlik Destek Gücü (Isaf) Bünyesinde Görev Yapan Afganistan Türk Görev Kuvvet Komutanlığı (Atgk) Sivil Asker İşbirliği Timi'nin (Sai) Düzenlediği Bilgisayar, Dikiş-nakış, Türkçe ve Halı Dokuma Kurslarının Resmi Açılışı Bugün Yapıldı.

Afganistan'da Uluslararası Güvenlik Destek Gücü (ISAF) bünyesinde görev yapan Afganistan Türk Görev Kuvvet Komutanlığı (ATGK) Sivil Asker İşbirliği Timi'nin (SAİ) düzenlediği bilgisayar, dikiş-nakış, Türkçe ve halı dokuma kurslarının resmi açılışı bugün yapıldı.

ATGK'nın SAİ timi, Kabil'de sivil-asker işbirliği kapsamında Afganistan İslam Cumhuriyeti adına yetkili 16. Bölge Belediyesi'yle protokol imzaladı. Yaklaşık 1 ay önce açılan kursların resmi açılış töreninde bir konuşma yapan Kabil Bölge Komutanı Korgeneral Kasım Erdem, "Kursiyerler, edinecekleri beceriler sayesinde ülkelerinin gelişmesine ve aile ekonomilerine katkı sağlayabilecektir. İki kardeş ülke olan Afganistan ve Türkiye'nin dostlukları çok eskilere dayanmaktadır. Biz sadece yardım için değil,

sıkıntılarınızı ve sevinçlerinizi paylaşmak için de buradayız. Geçmişten bugüne devam eden kardeşlik ve dostluğumuzu gelecekte de devam ettirmek için buradayız. Her zaman, sizin için yapabileceğimizin en iyisini yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu. Halı kursu hocası Zehra Sacit ise, "SAİ'nin okuma-yazma bilmeyen genç kızlara halı dokuma kursu açması bizim için çok büyük bir lütuftur. Kursumuza katılanlar, aile ekonomilerine büyük katkıyı sağlayabilecektir" dedi.

Bilgisayar kursuna katılan Allama Şehit Lisesi İngilizce hocası Leyla Ural, "Buraya bilgisayar öğrenmek için kayıt oldum. Bilgisayar, günlük hayatımızda büyük kolaylıklar sağlıyor. Bu sayede, öğrencilerime sınav sorularını ve ders programlarımı bilgisayarda hazırlayabileceğim" ifadelerini kullandı. Ural, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yardımlarının devamını istediğini de sözlerine ekledi.

21 öğretmenin görev yaptığı meslek edinme kurslarında toplam 435 öğrenci eğitim alıyor.

(AG-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

title