Haberler

Afganistan'da Bir Kadının Recmedilmesi

Kabil (AA) - Başkent Kabil'in şehri Nab bölgesinde toplanan ve çoğunluğu kadınlardan oluşan onlarca insan hakları savunucusu, Ruhşana adlı genç kadının ülkenin batısındaki Gor kentinde recm cezasıyla öldürülmesini protesto etti.

Kabil (AA) - Başkent Kabil'in şehri Nab bölgesinde toplanan ve çoğunluğu kadınlardan oluşan onlarca insan hakları savunucusu, Ruhşana adlı genç kadının ülkenin batısındaki Gor kentinde recm cezasıyla öldürülmesini protesto etti.

Halka açık bir alanda, en az 15 kişi tarafından işlenen cinayetin, ne İslam ile ne de insan hakları ile bağdaşmadığını dile getiren göstericiler, hükümetini de, "barbarlık" olarak niteledikleri olaya karşı sessiz kalmakla suçladı.

Yazılı bir bildiri yayımlayan öfkeli kalabalık, hükümetten, Ruhşana'yı taşlayan kişileri ve taşlama kararını veren Taliban üyeleri ile diğer dini yetkililerin ivedilikle gözaltına alarak adalete teslim etmesini istedi. Aktivistler, katliamı engelleyemeyen Gor Emniyet Müdürü'nün de sorgulamasını gerektiğini belirtti.

Afgan halkından bu trajik olaya karşı birlik olmasını isteyen aktivistler, kadın cinayetlerine karşı eğer tek bir ses olunmazsa Afgan kadınların güvenliğinin artık söz konusu olmayacağını dile getirdi.

Afganistan'ın batısında bulunan Gor kentinde, ailesinin zorla evlenmesini istediği kişi ile evlenmek yerine, sevdiği kişi ile kaçarken yakalanan 19 yaşındaki Ruhşana isimli kadın, 25 Ekim'de Taliban örgütü üyesi olduğu belirtilen yaklaşık 15 kişi tarafından taşlanarak öldürülmüştü.

Olayın kamuoyuna yansımasının ardından açıklama yapan Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani, taşlayarak öldürme olayını kınamış ve bunun bir cinayet olduğunu belirterek, sorumluların derhal yakalanması için ilgili birimlere talimat vermişti.

Kaynak: AA / Güncel

Kabil Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title