Haberler

Afganistan'da Dört Kadına Tecavüz Eden 7 Kişi İdama Mahkum Edildi

Güncelleme:

Afganistan'da 4 kadına tecavüz eden 7 kişi idam cezasına çarptırıldı. Tecavüzcülerin avukatının savunması ise mahkemeye damga vurdu.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de iki hafta önce dört kadına tecavüz eden ve değerli eşyalarını çalan 10 kişiden yakalanan yedisi Kabil birinci mahkemesi tarafından idama mahkum edildi. Mahkemede suçluların avukatı ise yaptığı savunma ile dikkatleri üzerine çekti.

SUÇLARINI KABUL ETTİLER

Hakim Safiullah Mucadidi, mahkemeye çıkarılan yedi kişinin suçu kabul ettiğini belirterek, Afganistan Ceza Kanunu'na göre bu kişilerin idama mahkum edildiğini duyurdu. Hakim Mucadidi, bu suçluların daha önce de aynı suçları işlediklerinin tespit edildiğini ifade ederek, "Yaklaşık iki hafta önce Kabil'in Pağman ilçesinde polis üniforması giyen bu suçlular, düğünden gelen bir aileyi bir bağa götürüp erkeklerini bağlamış ve kadınlarına tecavüz etmişti" dedi.

Olayın mağduru ailenin katılmadığı duruşmada, mahkeme kararının nihai olmadığını dile getiren hakim, suçluların temyiz talebinde bulunabileceğini söyledi.

"CAHİL VE FAKİR OLDUKLARI İÇİN TECAVÜZ ETTİLER"

Mahkemeye çıkarılan yedi kişinin avukatı ise müvekkillerine işkence yapıldığını öne sürdü. Avukat, "Bunlar cahil ve fakir olduğunu için bu suçu işlediler" savunmasını yaptı. Duruşma sırasında yüzlerce kişi de mahkeme binası önünde toplanarak, "Tecavüzcüler idam edilsin" sloganı attı.

Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai, daha önce yaptığı açıklamada, Kabil'in Pağman ilçesinde kadınlara tecavüz eden kişilerin idam edilmesi gerektiğini vurgulamıştı.

Yerel basındaki haberlerde, Kabil'in Pağman ilçesinde 26 Ağustos akşamı katıldıkları düğünden evine dönen bir ailenin başkentin girişinde polis üniforması giyen kişiler tarafından durdurularak, ilçeye bağlı bir köye götürüldüğü belirtilmişti.

Gruptaki erkeklerin saldırganlar tarafından dövüldüğü, aralarında hamile bir kadınla 17 yaşında bir genç kızın da bulunduğu dört kadına ise tecavüz edildiği iddia edilmişti. Saldırganların ailenin üzerlerindeki değerli eşyaları çaldığı, hastaneye kaldırılan kadınların kimlikleri gizli tutulmak kaydıyla olayı anlattığı yazılmıştı. Güvenlik güçlerinin başlattığı operasyon sonucu olaya karıştığı bildirilen 10 kişiden 7'sinin yakalandığı açıklanmıştı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Kabil Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (18)

ÇİN MALI BUNLAR:

İYİ OLMUŞ .

78
1
yanıtYanıtla
hakikat-i gercekler:

boyleler icin turkiye''dede idam olmali, bakalim o zaman ulkede tecavuz olaylari olacakmi bir daha. . . !!!!

74
1
yanıtYanıtla
umutsuz:

türkiyedede görmek istediğimiz bu işte . idam şart böylelerine. !

67
2
yanıtYanıtla
melek:

böyleleri için müstehak bir karar tebrik ediyorum

50
0
yanıtYanıtla
mpsv:

Turkiyede olsa islama uygun deyip kadina idam , erkeklerev4 Kari tavsiye

12
38
yanıtYanıtla
merve demir:

o zaten islama laf etmiyor farkındaysan Türkiye de yazmış. Türkiye de ki sisteme yani. Bence sen once okuduğunu anlamadan kimseye yorum yapma

yanıt0
yanıt0
adını yollara yazdım:

sevindirici bir haber.

30
0
yanıtYanıtla
ali:

türkiyeyede şart idam

23
0
yanıtYanıtla
TaTaR:

Türkiyede Demokrasi var Laiklik var Çağdaşlık var hiç asma kesme olurmu kıyamet kopar . en iyisi biz böyle devam edelim yoksa kimsede ne kol ne bacak ne kafa kalacak . :):)

12
5
yanıtYanıtla
????:

neden sen hırsızmısın kolum kesilsin

yanıt0
yanıt0
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title