Haberler

Afetzedelerden Afet Evleri Tepkisi

Afetzedelerden afet evleri tepkisi Afetzedelerden Kazım Maraş: "İzin versinler yapımı yarım kalan afet evlerimizi kendimiz tamamlayalım"GİRESUN - Giresun'un Espiye ve Bulancak ilçelerinde 162 aile için inşaatına 2013 yılında başlanan ve 2015 yılında teslim edilmesi gereken evlerin...

Afetzedelerden afet evleri tepkisi

Afetzedelerden Kazım Maraş:

"İzin versinler yapımı yarım kalan afet evlerimizi kendimiz tamamlayalım"

GİRESUN - Giresun'un Espiye ve Bulancak ilçelerinde 162 aile için inşaatına 2013 yılında başlanan ve 2015 yılında teslim edilmesi gereken evlerin hala bitirilmemesine afet mağdurları tepki gösterdi.

Giresun'un Espiye ilçesindeki afetzedeler yapımı hala tamamlanamayan afet evlerine gelerek eylem yaptı. Kendilerine bir türlü muhatap bulamadıklarını ileri süren afetzedeler bitirilemeyen afat konutları için Afet İl Müdürlüğü ile müteahhit firma arasında kaldıklarını ifade ederek tepki gösterdiler.

Afetzedeler adına konuşan Kazım Maraş; "Bu evlerin 2015 yılında bitirilmesi gerekiyordu ancak neredeyse 2018 yılı geldi ve evlerin hala yüzde 70'i ancak tamamlanabilmiş durumda. Espiye Adabük mahallesindeki afet konutlarının temeli 2013 yılında atıldı. 2015 yılında ise müteahhit firma tarafından teslim edileceği söylenmişti ancak hala teslim edilmedi. Hak sahipleri ise Afet İl Müdürlüğü'ne gidiliyor müteahhitle görüşülmesi söyleniyor, müteahhit aranıyor, muhatap bulunamıyor. Ancak müteahhit tarafından devamlı ödeme talep edilmekte. Biz de bu aşamadan sonra kendi dairelerimizi kendimiz yapmak istiyoruz. Buradaki hak sahipleri 1989, 1999 ve 2000 yıllarında bölgede yaşanan sel ve heyelanlarda zarar görüp mağdur olan hak sahipleri bulunmaktadır ve aradan neredeyse 20 yıl geçmesine rağmen mağduriyet devam ediyor. Bu konuda devletin yetkililerinin artık bu mağduriyete bir son vermesini temenni ediyoruz" dedi.

Yapılan açıklamanın ardından afetzedeler olaysız bir şekilde afet evlerinden ayrıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Bulancak Giresun Espiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title