Haberler

    Afd'den Başbakan Merkel'e İstifa Çağrısı

    FEDERAL Meclis'teki bütçe görüşmeleri sırasında konuşan AfD Meclis Grup Başkanı Alice Weidel, sığınmacı politikaları konusunda Başbakan Angela Merkel'i eleştirdi.

    FEDERAL Meclis'teki bütçe görüşmeleri sırasında konuşan AfD Meclis Grup Başkanı Alice Weidel, sığınmacı politikaları konusunda Başbakan Angela Merkel'i eleştirdi. Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre oturumda Merkel'den önce söz alan Weidel, AB Zirvesi'nde sığınmacı krizine bir çözüm bulunmadığını sadece hedefleri belirleyen bir açıklamayla yetinildiğini söyledi. Weidel, "Almanya, AB içinde istikrar çıpası olmaktan kaos faktörüne dönüştü. Bu konudaki sorumluluğu da Merkel taşıyor" dedi ve Merkel'i istifaya çağırdı.

    FDP Genel Başkanı Christian Lindner ise Merkel'i 2015 yılından beri sığınmacı kriziyle meşgul olmasına rağmen sorunu tatmin edici biçimde çözememekle suçladı. Lindner, "Almanya'da milyonlarca insan hükümetten gündelik sorunlarını çözmesini bekliyor. Ancak bunun işareti yok" dedi.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Avrupa Birliği Angela Merkel Politika Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title