Haberler

Afad'cılar Tecrübelerini DSİ Ekibiyle Paylaştı

Trabzon Afet ve Acil Durum ( Afad ) Müdürlüğü tarafından, DSİ 22. Bölge Müdürlüğü acil durum ekibine, uygulamalı olarak "Arama ve Kurtarma" eğitimi verildi.

DSİ 22. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin en çok yağış alan bölgesi Doğu Karadeniz'de zaman zaman yağan yağışların, ani taşkınlara neden olduğu belirtildi.

Ani taşkınlarla ortaya olumsuz durumların çıkabildiği aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yaşanan bu ani taşkınlara hızlı bir şekilde müdahale etmek ve olumsuz durumlarda arama ve kurtarma çalışmaları yapabilmek maksadıyla, DSİ 22. Bölge Müdürlüğü bünyesinde acil durum ekibi oluşturuldu. Koordinatörlüğünü DSİ 22. Bölge Müdür Yardımcısı Emre Akçalı ve Sivil Savunma Uzmanı Ahmet Sandıkçı'nın yaptığı ekibe, AFAD Trabzon İl Müdürlüğü personellerinden Erkan Akpınar ve Yılmaz Yiğit tarafından uygulamalı olarak arama ve kurtarma eğitimi verildi."

Açıklamada ayrıca, eğitimler sırasında, "Boğulma vakalarına karşı, denizde Zodyak bot üzerinden can simidi atma eğitiminin yanı sıra tırmanma, ip bağlama, yaralı taşıma, dere yüzeyinden iple yaralı çıkarma ve araç gereç kullanımı eğitimleri de nefesleri kesti. Komando eğitimlerini aratmayan çalışmaya, DSİ acil durum ekibinden 18 personel katılırken, eğitimin sonunda kursiyerlere DSİ 22. Bölge Müdürü Oğuz Kasap ve AFAD Trabzon İl Müdürü Ömer Kıratlı tarafından sertifika verildi." denildi.

Öte yandan açıklamada DSİ 22. Bölge Müdürü Oğuz Kasap'ın da şu ifadeleri yer aldı:

"Bölgemizdeki yağış rejimlerini göz önünde bulundurduğumuzda, bu eğitimler bizler için hayati bir önem taşımaktadır. Acil durum ekibimizin hem sayısını artıracağız hem de bu eğitimlerinin devamlılığını sağlayacağız."

Kaynak: AA / Güncel

Doğu Karadeniz Trabzon AFAD Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title