Haberler

Advocaat: "Zirveyi Yakalayana Kadar Bu Performansla Devam Etmeliyiz"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, 2-0 kazandıkları Galatasaray derbisi sonrası, "Bu maçtan sonra ya beş puan geri düşecektik ya da öne geçecektik. Bizim için her maç önemli ve kritik. Zirveyi yakalayana kadar bu performansla devam etmeliyiz" dedi.

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Fenerbahçe, Ülker Stadyumu'ndaki derbide ezeli rakibi Galatasaray'ı 2-0 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, iki gole imza atan Van Persie ile ilgili soru üzerine, "Hepimiz kalitesini biliyorduk. Belki önceden farklı bir idman tarzında çalışıyordu. Bizimle belki daha alışık olduğu bir idman tarzında çalışmaya başladı. Ben geldikten sonra önce fit olması gerektiğini söyledim. Sürekli kendini geliştirdi ve goller atmaya başladı. Kalitesini biliyoruz ama belki fiziksel olarak da bir şeyler yapması gerekiyordu ve yaptı" cevabını verdi.

"Bizim için bu akşam önemliydi"

Maça çıkmadan önce 17 yıllık seriyi çok fazla düşünmediklerini ifade eden Advocaat, "Bizin için bu akşam önemliydi. Yenilseydik puan farklı beşe çıkacaktı. Şimdi Galatasaray'ın önündeyiz. Taraftarlarımız da daha önceki maçlarda kalitesini gösterdi. Her maça gelirseler içeride çok zor maç kaybederiz. Müthiş bir atmosfer vardı" dedi.

"Oyuncularımız artık ne istediğimizi biliyor"

Hollandalı teknik adam, sarı-lacivertli oyuncularla birkaç aydır birlikte çalıştıklarını hatırlatarak, "Oyuncularımız artık ne istediğimizi biliyor. Organizasyon bizim için çok önemli. Biz oyuncularımıza özgürlük tanıyoruz ama organizasyon bizim için çok önemli. Eksik oyuncularımız vardı ama yerlerine oynayan oyuncularımız da ellerinden geleni yaptı. Rekabet bizim için çok önemli" diye konuştu.

"Souza'nın oyunundan memnunum"

Josef de Souza'nın performansı ile ilgili soru üzerine Advocaat, "Souza'nın oynadığı oyundan memnunum. Oyunu kontrol eden taraf bizdik. Organizasyon anlamında takımımdan çok memnunum. Josef kendini geliştiriyor. Aynı şekilde Alper'den de memnunum. Aatif'in yedek kulübesinde oturması bu maçta takımımız için belki iyi oldu ama onun için iyi değildi" açıklamasını yaptı.

"Oyuncularımın da keyif aldığını düşünüyorum"

İkinci yarıda Alper'i orta sahaya aldıklarını söyleyen Advocaat, "Orta sahada daha güçlüydük. Moussa'nın hızını kullanabileceğimizi düşündük. Yapmak istediklerimizi saha içinde oyuncularımız gerçekleştirdi. Onların da keyif aldığını düşünüyorum. Galatasaray'a karşı böyle oynamak bizim için sevindirici. Doğru hamleler yaptık. Josef'in penaltı pozisyonu komplike bir oyuncu olduğunu gösteriyor" şeklinde konuştu.

"Salih hala kendini kanıtlamalı"

Tecrübeli teknik adam, Salih Uçan ile ilgili soru üzerine ise, "Monaco maçlarını ben de izledim. Salih hala bana Fenerbahçe'nin futbolcusu olmak istediğini göstermeli. Bunu oyuna alırken kendisine de söyledim. '10 dakikan var. Neler yapabileceğini bana göster' dedim. Hala kendini kanıtlaması gerekiyor" şeklinde cevap verdi.

"Bu performansa devam etmeliyiz"

Galatasaray karşısındaki galibiyetin şampiyonluk yolunda kendilerine nasıl bir katkısı olacağını değerlendiren Advocaat, "Sezon başında çok fazla puan verdik. Sonra hep üç puan almalıydık o yüzden her maç bizim için kritikti. Bu maçtan sonra ya beş puan geri düşecektik ya da öne geçecektik. Bizim için her maç önemli ve kritik. Zirveyi yakalayana kadar bu performansa devam etmeliyiz" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Fenerbahçe Ülker Dick Advocaat Galatasaray Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title