Haberler

Adü Rektörü Boylu Basınla Tanıştı

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (Adü) Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu, Yeni Yönetim Olarak Fayda Yarar İlişkisine Önem Verdiklerini Belirterek, "Açmayı Düşündüğümüz Mühendislik Fakültesindeki Bölümlerle İlgili Ciddi Uyarıla Var. Bölgenin İhtiyaç Duyduğu Bölümlere Öncelik Vereceğiz" Dedi. Yaklaşık 2 Ay Önce Ataması Onaylanan Adü Rektörü Boylu, Yeni Yönetim Kurulunda Yer Alan İsimlerle Birlikte...

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu, yeni yönetim olarak fayda yarar ilişkisine önem verdiklerini belirterek, "Açmayı düşündüğümüz mühendislik fakültesindeki bölümlerle ilgili ciddi uyarıla var. Bölgenin ihtiyaç duyduğu bölümlere öncelik vereceğiz" dedi. Yaklaşık 2 ay önce ataması onaylanan ADÜ Rektörü Boylu, yeni yönetim kurulunda yer alan isimlerle birlikte basınla tanışma toplantısı düzenledi. ADÜ Soysal Tesislerinde düzenlen toplantıda Rektör Prof. Dr. Şükrü Boylu yardımcıları Prof. Dr. Hüseyin Başpınar, Prof. Dr. Hasan Erden ve Prof. Dr. Kamil Öcal ile Genel Koordinatör Doç Dr. Çiğdem Dereboy'u tanıttı.

ADÜ'deki yeni oluşumlar hakkında bilgiler veren Rektör Boylu, üniversite bünyesinde yeni bir mühendislik fakültesi oluşturacaklarını söyledi. Bu yeni oluşumun bölgeye rehber olabilecek düzeyde hazırlanması için konunun uzmanlarına danışıldığını açıklayan Boylu, gerek mimar ve mühendisler odaları gerekse diğer fakültelerle işbirliği yaparak mühendislik fakültelerine şekil vermeye çalıştıklarını ifade etti. Daha çok Aydın bölgesine hitap edecek branşlara ağırlık vermek istediklerini belirten Boylu, "Öncelikle mevcut fakültelerin ihtiyaçlarını kapatmaya çalışıyoruz, mühendislik fakültesi ile ilgili adımları bin düşünüp bir adım atıp geliştirmeyi düşünüyoruz. Halkımızın mevcut fakültelerimizin bilgi ve birikiminden daha iyi yararlanmasını sağlayacağız Bölgemiz ekonomisinde özellikle jeotermale dönük büyük bir kayış var. Yeni bölümler için dikkatli adımlar atmak istiyoruz. Çünkü çok ciddi uyarılar var. Mezun olanlarımızın mutlaka iş bulabilmesini hedefliyoruz. Sivil toplum örgütleriyle geniş bir işbirliği içerisindeyiz. Yoksa rahatlıkla öğretim üyesi bulabileceğimiz bölümlere kaymak çok kolay bir çözün olurdu. Daha çok fayda yarar ilişkilerine önem veriyoruz" dedi.

ADÜ Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin ikinci bir üniversite olması yönünde izledikleri her hangi bir politikanın olmadığına işaret eden Şükrü Boylu, Nazilli'yi ADÜ'nün bir fakültesi gözüyle gördüklerini kaydetti. Gazetecilerin Nazilli Sümer Kampusunda yaşanan olayların hatırlatılması üzerine "Yaşanan sevimsiz olayla ilgili olarak mahkeme süreci devam ediyor. Takip ettiğimiz kadarıyla mahkemede önemli ölçüde adımlar atıldı. Önemli kanıtlara ulaşıldı ve bu kanıtlar doğrultusunda sorumluların önemli zararlar göreceği yönünde bilgilerimiz var. Fakat olay mahkemede olduğu için ayrıntıları paylaşamıyorum. Bu konuda gerekenler yapılıyor. Yargı süreci yönünden her hangi bir sıkıntı yok. Fakat yaşanan bu sevimsiz olay, bölge halkını ve bizlere emanet edilen bu kurumda olan hepimizi üzdü. Sümerbank Fabrikası içerisinde geriye kalanlarla ilgili sorunları yasal kurallar içerisinde çözmeye ve oradaki makinelerin değerlendirilmesi için Makine Kimya Endüstrisi ile birlikte çözmeyi istiyoruz. Nazilli Belediyesi'nin katkılarıyla 12 derslikli yeni bir bina yapmak için çalışmalara başladık. Önümüzdeki yıla yetişecek olan bu dersliklere farklı programlara bin yeni öğrenci alabileceğiz" ifadelerin kullandı

Yapmayı düşündükleri çeşitli faaliyetle ve altyapı çalışmaları için çok ciddi kaynaklara ihtiyaç duyduklarını beyan eden Şükrü Boylu, kendilerine karşı atılacak her adıma fazlasıyla cevap vereceklerini söyledi. ADÜ'nün tüm birimlerinin halka ilişkin eğitimlere önem verdiğini bildiren Boylu, 15. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde sadece bilimsel programlara değil sportif ve kültürel etkinliklere yer vermeyi düşündüklerini kaydetti. Bu konuyla ilgili tüm birimlerin daha aktif çalışacağını duyuran Boylu, Aydın'daki tüm kurum ve kuruluşların kendilerine destek verdiğini ve çok pozitif bir atmosfer içerinde çalışmaların sürdürüldüğüne işaret etti. Bu birlikteliği kendi dönemlerini sonuna kadar sürdürmek istediklerini beyan eden Boylu, bu birliktelikten hem Aydın'ın hem üniversitenin çok kazançlı çıkacağını savundu.

Yapımına devam edilen ADÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nin 2007 yılı sonunda inşaat anlamında bitilmiş olacağını müjdeleyen Rektör Boylu, inşaatın bitmesinin hizmete girme anlamı taşımadığının altını çizdi. Hastanenin donanımının hazırlanması için de 6 aylık bir sürenin geçeceğini tahmin ettiklerini belirten ADÜ Rektörü Şükrü Boylu, bazı birimlerin haricinde tam anlamıyla hastanenin 2008 yılı sonuna doğru faaliyete geçeceğini söyledi.ADÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne bugüne kadar inşaata 25 milyon YTL harcandığını ve bu yıl içinde 12 milyon YTL'lik ödeneğin ayrıldığı bildirildi. Boylu, donanım ihalesi içinde yaklaşık 25 milyon YTL'ye ihtiyaçları olacağını sözlerine ekledi.

(İK-YK)

18.01.2007 14:48 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title