Haberler

Adü'de Sosyal Hayatta İlişkiler Konuşuldu

Adnan Menderes Üniversitesi Psikoloji ve PDR Topluluğunun birlikte düzenlediği “İşyerinde, Okulda, Özel ve Sosyal Hayatta İlişkiler” konulu konferans, Atatürk Kongre Merkezi Maiandros Salonu’nda gerçekleşti.

Adnan Menderes Üniversitesi Psikoloji ve PDR Topluluğunun birlikte düzenlediği "İşyerinde, Okulda, Özel ve Sosyal Hayatta İlişkiler" konulu konferans, Atatürk Kongre Merkezi Maiandros Salonu'nda gerçekleşti.

Konferansın moderatörlüğünü ve ev sahipliğini üstlenen Yrd. Doç. Dr. Mehmet Şakiroğlu yaptığı açılış konuşmasında, ADÜ'de çok sayıda etkinlik gerçekleştirildiğini, bunlardan birinde konuklarımızı ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, doğru iletişim kurmanın önemine değindi. Şakiroğlu, bilinçli farkındalık düzeyi kavramının, birisini dinlerken bedenimiz ve zihnimizin farkında olarak dinlemesi durumu olduğunu söyleyerek, sahip olduğumuz duyguları iletişime dökmenin öneminden bahsetti.

Eğitimci, Yazar Özgür Bolat "Bir insanı hem mutlu hem başarılı ne yapar?" sorusunu salondakilere yönelterek interaktif bir sunum gerçekleştirdi. Korkuyu ve kaygıyı yenmenin olayın özü olduğunu; ödül, rekabet koşul gibi kavramların kişinin dengesini bozduğunu belirten Dr. Özgür Bolat, insanın içindeki boşluğu başarı, saygınlık, otorite, güç, para vb. ile doldursa bile bunun geçici olacağını söyledi. İnsanın kaygılarından kurtulduğunda, çevresine değer katıp etki yaratmaya başlayacağını sözlerine ekleyen Bolat, "Gelecekte yaşayanlar kaygılıdır, anda olmaları mümkün değildir." dedi.

15 Temmuz 2016 gecesi CNN Türk'e gerçekleştirilen baskında, yayını kesmek zorunda kalmalarına rağmen bu zor durumu başarıyla yöneten CNN Türk Genel Müdürü Erdoğan Aktaş, "Siz kriz yönetemezseniz, o sizi yönetir. Bu ülke bizim kaderimiz, bizim sınavımız." dedi. Bir yere bakarken, oraya nereden baktığımızın önemli olduğuna dikkat çeken Aktaş, "Farklı perspektifler sunmalıyız. Herkes uçabilir, mesele havada kalabilmektir." diyerek hayatta sürekliliğin önem taşıdığını söyledi.

İletişimi doğru kurmanın önemine de değinen Aktaş, konuşmayı değil susmayı bilmenin gerekliliğine vurgu yaptı. Evliliklerde birbirini değiştirmeye çalışmanın gerçek sevgi ve aşk olmadığından bahseden Erdoğan Aktaş "Kişiler ilişkilerde birbirini tüketmeden sevgilerini yaşamalı. Hayat bu kadar karışık değil. Hayatın teorisi ve pratiğini kendimize uygun hale getirip uygulamalıyız." şeklinde konuştu. Gençlere başarılı olmaktan ziyade mutlu olmalarını tavsiye eden Erdoğan Aktaş, "Kendinize inanın dünya dönüyorsa, biraz da siz içinde olduğunuz için dönüyor. Zamanı iyi değerlendirin. Her şey zaman içinde akıp gidiyor, anlık olarak değişiyor, anı ıskalamayın" mesajını verdi.

Soru cevap bölümünün ardından katılımcılara teşekkür belgelerinin Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sabri Kılınç tarafından verilmesiyle, konferans sona erdi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Adnan Menderes Üniversitesi Mustafa Kemal Atatürk Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title