Haberler

Adt Bahar Turneleri'ne Devam Ediyor

Ankara Devlet Tiyatrosu(adt) Nisan'da 8 Değişik Oyunla Turneye Çıkıyor. Adt 17 Sahnede 44 Temsil Verecek.

Ankara Devlet Tiyatrosu(ADT) Nisan'da 8 değişik oyunla turneye çıkıyor. ADT 17 sahnede 44 temsil verecek. Yerleşik sahnelerindeki temsillerinin yanı sıra, "Tiyatro Her Yerde" projesi kapsamında turnelerini başarıyla sürdüren ADT, turne temsillerine de devam edecek. ADT'nin Nisan 2010 turne programına göre, Hatice Meryem'in yazdığı, Funda Mete'nin derlediği ve yönettiği, "Sinek Kadar Kocam Olsun Başımda Bulunsun" adlı oyun 2-3 Nisan tarihlerinde Çorum Devlet Tiyatrosu'nda; 21-24 Nisan tarihleri arasında Kahramanmaraş Devlet Tiyatrosu'nda; 29 Nisan tarihinde Karabük'te ve 30 Nisan Cuma günü Zonguldak Devlet Tiyatrosu'nda sahnelenecek.

Behiç Ak'ın yazdığı, Serhat Nalbantoğlu'nun yönettiği "Tek Kişilik Şehir" 1 Nisan tarihinde Bartın'da; 2 ve 3 Nisan tarihlerinde Zonguldak Devlet Tiyatrosu'nda; 8, 9, 10 Nisan tarihlerinde Sivas Devlet Tiyatrosu'nda; 18 Nisan Pazar günü Nevşehir'de; 19 Nisan Pazartesi günü ise Aksaray'da izlenebilecek. Oyunun dekor ve giysi tasarımı Işın Mumcu'ya, ışık tasarımı Şükrü Kırımoğlu'na ait. Oyunda Cüneyt Mete, Devrim Yakut, Benian Dönmez, Merve Gül, Melih Duran ve Halit İlker Altan rol alıyor.

Robin Hawdon'ın yazdığı, Özcan Özer'in çevirdiği, Hakan Çimenser'in yönettiği "Şahane Düğün" 7 ve 8 Nisan tarihlerinde Kahramanmaraş Devlet Tiyatrosu'nda; 9 ve 10 Nisan tarihlerinde Gaziantep Devlet Tiyatrosu'nda; 16 ve 17 Nisan tarihlerinde ise Zonguldak Devlet Tiyatrosu'nda izlenebilecek. Dekor tasarımı Işın Mumcu'ya, giysi tasarımı Gülümser Erigür'e, ışık tasarımı Şükrü Kırımoğlu'na ait olan oyunda; Meltem Baytok, Okan Şenozan, Tolga Çiftçi, Aslı Kılan Sınke, Hülya Gülşen Irmak, Pervin Ünalp rol alıyor.

Pervin Ünalp'in yazdığı, Nesrin Üstkanat'ın yönetmenliğini yaptığı "Geç Kalanlar" adlı oyun 6 Nisan Salı günü Polatlı; 28, 29 Nisan tarihlerinde Elazığ Devlet Tiyatrosu; 30 Nisan Cuma günü ise Malatya Devlet Tiyatrosu'nda izlenebilecek. Dekor tasarımı Işın Mumcu, giysi tasarımı Sevgi Türkay, ışık tasarımı Osman Uzgören tarafından hazırlanan oyunda; Füsun Günuğur, Levent Şenbay, Dilara Keyf Günüç, Deniz Alver Çamlıdağ rol alıyor.

Clive Staples Lewis'in yazdığı, Irita Kutchmy'nin uyarladığı ve orijinal müziğini yaptığı, Çağman Pala'nın dilimize çevirdiği, Işıl Kasapoğlu'nun yönetmenliğini yaptığı her yaşta çocuğa yönelik "Narnia Günlükleri" 12. Devlet Tiyatroları-Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali kapsamında 17 ve 18 Nisan tarihlerinde sahnelenecek. Dekor ve giysi tasarımı Hakan Dündar, ışık tasarımı Ersen Tunççekiç, müzik Kemal Günüç, dans düzeni Maral Cerenoğlu, şan çalıştırıcısı Yunus Emre Özorhon, makyaj Yeşim Arsoy Baltacıoğlu tarafından yapılan oyunda, Ünsal Coşar, Emre Erçil, Şirin Çetinel, Aysın Işımer, Suat Karausta, Sabri Özmener, Tolga Tecer, Zeynep Yasa, Deniz Yılmaz, Çağlar Maçkalı rol alıyor. Orkestra: Kemal Günüç, Mustafa Cihan Aslan, Hasan Yiğit Bakkalcı, Döndü Dulkadir, Yunus Emere Öztürk, Sabina Velieva Ertem ve Ercan Yavuz'dan oluşuyor.

Refik Erduran'ın yazdığı, Tansu Aytar'ın yönetmenliğini yaptığı "Kahramanlar Öldü Mü" adlı oyun 21, 22 Nisan tarihlerinde Elazığ Devlet Tiyatrosu; 23, 24 Nisan tarihlerinde ise Malatya Devlet Tiyatrosu'nda izlenebilecek. Dekor tasarımı Güven Öktem'e giysi tasarımı Fatma Görgü'ye, ışık tasarımı Burhanettin Yazar'a, bestesi Nicola Piovani'ye, müziği Can Atilla'ya ait olan oyunda, Meral Niron, Erkan Alpago, Orkide Çivicioğlu, Pelin Dikmenoğlu, Necmi Çavdarlı ve Faruk Günuğur rol alıyor.

Ulviye Karaca'nın yazıp yönettiği ve kukla tasarımını İlhan Ateş ile birlikte hazırladığı "Kırmızı Başlıklı Kız" adlı çocuk oyunu 27 Nisan Salı günü Konya-Kulu'da küçük sanatseverler ile buluşacak. Dekor ve giysi tasarımı Aytuğ Dereli, ışık tasarımı Zeynel Işık, müziği Can Atilla, dans düzeni ise Yener Turan tarafından hazırlanan oyunda; Ezgi Koç, Serdar Uğurlu, Sebilay Yoldaş, Füsun Demirden, Alev Arslan, Havva Didem Uzel, İlyas Zeki Karaca, Erdal Karakurt ve Ferhat Alkuş rol alıyor.

İnanç Yılan'ın yazdığı Cem Emüler'in yönetmenliğini yaptığı "Anam Bacım Avradım" 27 Nisan tarihinde Yerköy'de; 28 Nisan tarihinde Yozgat'ta ve 29 Nisan tarihinde Sorgun'da izlenebilecek. Dekor tasarımı Hakan Dürdar'a, giysi tasarımı Esra Selah'a, ışık tasarımı Zeynel Işık'a ve müziği Cem İdiz'e, dans düzeni İhsan Bengier'e ait oyunda; Alev Buharalı, Adnan Erbaş, Şirin Ergüven, Gürkan Görbil, Süheyla Gürkan, Cem Balcı, Berna Konur, Sedat Keçeci, Zuhal Taşar, Erdinç Doğan, Selma Bayraktargil, Mehmet Ali Toklu rol alırken, orkestra ise Osman Kurtuluş, Fethi Günçer, Şenel Dirik, Fuat Turan, Umut Osman Gündüz'den oluşuyor.(ANKA)

(GO/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Kültür Sanat

Haberler

Bakmadan Geçme

21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title