Haberler

"Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi" -Tüik Kocaeli Bölge Müdürlüğü Uzmanı Demirci: "Bu Sistem, Nüfus ve Konut Değişikliğinin Güncel Bir Şekilde Takip Edilmesine İmkan Sağlayacaktır"

Numaralama Çalışması ve Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi, Gebze'de Tanıtıldı.

Numaralama Çalışması ve Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi, Gebze'de tanıtıldı.

Sitemin tanıtımını yapan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kocaeli Bölge Müdürlüğü uzmanı Berrin Demirci, sisteminin Kocaeli'nde de uygulanması için çalışmalara başlandığını söyledi.

Numaralama Çalışması ve Adrese Dayalı Nüfus Sistemi'nin bir çok avantajı beraberinde getirdiğini ifade eden Demirci, ''Bu proje, güncel ve stratejik olduğu kadar, aciliyet gerektiren, sadece ilimizi değil, ülkemizi ve geleceğimizi ilgilendiren bir projedir'' dedi.

Şehirleşmenin temel göstergelerinden birisi olan binaların numaralarla tanınır hale getirilmesine yönelik çabaların, 1927'de çıkarılan 1003 Sayılı Binaların Numaralanması ve Sokaklara İsim Verilmesi Hakkındaki Kanun'la başlamasına rağmen bir standardın yakalanamadığını ifade eden Demirci, kimlik ve adres bilgileri arasındaki uyumsuzluğun sürmesinin, düzenli işleyen bir adres kayıt ve numaralama sisteminin kurulmasını engellediğini belirtti.

Kişisel bilgilerin artık daha kapsamlı bir veri tabanında olacağını anlatan Demirci, şunları kaydetti:

''İdari kararların hızlı ve doğru bir şekilde verilmesi, işlerin aksamadan yapılabilmesi ve şehirleşmenin sağlıklı şekilde yürütülmesi, yöneticilerin gelişmelere tam hakim olmasına bağlıdır.

Kurulma çalışmalarını hep birlikte gerçekleştireceğimiz adrese dayalı nüfus kayıt sistemi, nüfus ve konut değişikliğinin güncel bir şekilde takip edilmesine imkan sağlayacaktır. Bu sistem ile getirilen en önemli yenilik, binaların numaralandırılması ve adreslerin kaydedilmesine ilişkin düzenlemelerdir.

Adresleri standartlaştıracak ve adres karmaşasına son verecek bu çalışmalarda, tüm cadde, sokak ve binaların iç kapı numaraları dahil olmak üzere tüm adreslerin kaydedileceği veri tabanı oluşturulacak.''

Gebze Ticaret Odası Konferans Salonu'nda yapılan bilgilendirme toplantısına Gebze Kaymakamı Mehmet Emin Avcı, Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Metin Gökçe, Şekerpınar Belediye Başkanı Celalettin Balcı'nın yanısıra köy, mahalle muhtarları ile belediye görevlileri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title