Haberler

Adolf Hitler'in Kafasını Kopardı

Madame Tussaud Balmumu Müzesi'nin Berlin'deki Açılışından Dakikalar Sonra, 41 Yaşındaki Bir Erkek Ziyaretçi, Nazi Lideri Adolf Hitler'in Heykelinin Başını Kopardı.

Madame Tussaud Balmumu Müzesi’nin Berlin’deki açılışından dakikalar sonra, 41 yaşındaki bir erkek ziyaretçi, Nazi lideri Adolf Hitler’in heykelinin başını kopardı.

Açılıştan hemen sonra salona gelen ziyaretçi, heykelin başında bekleyen iki güvenlik gücünü geçerek Hitler’in balmumu heykeline saldırdı. Arbede sırasında heykelin başı koptu. Sergide, Adolf Hitler, son günlerini geçirdiği sığınağında temsil ediliyordu. Saldırı sonrasında Hitler’in heykeli, sergiden kaldırıldı.

İkinci Dünya Savaşı’na ve milyonlarca Yahudi’nin ölmesine neden olan Nazi lideri Adolf Hitler’in ünlü devlet adamları, sanatçılar ve sporcuların yanı sıra sergilenmesi tepki çekmişti. Hitler’in heykelinin yapılması için 25 kişi, 4 ay boyunca çalışmıştı. Hitler’den geri kalan 2 bin fotoğrafı büyük titizlikle inceleyen zanaatkarlar, Londra’daki Madame Tussaud Müzesi’ndeki ’Führer’ heykelinden de esinlenmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title