Haberler

Adnan Yılmaz'dan 12 Mart Kurtuluş Mesajı

AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Yılmaz mesajında şu görüşlere yer verdi; "Türkiye tarihinde müstesna bir yeri olan dadaşlar diyarı Erzurum'un Birinci Dünya harbi sırasında çok büyük acılara, büyük katliamlara ve vahşetlere tanık olmuştur. Düşman işgalinden kurtuluşu uğruna halkımız, kadınıyla, erkeğiyle, genç yaşlı demeden, insanlık tarihinde eşine nadir rastlanan zulme ve vahşete karşı birlik olmayı başarabilmiş, kanlarını, canlarını feda ederek amansız bir mücadele vermiştir. Anadolu'yu vatan bilmiş, onurunu, vatan sevgisini, birlik olma ruhunu tüm dünyaya gösterebilmiş insanımızın mücadelesi, tüm dünyada bağımsızlık mücadelesi veren halklara da onurlu bir örnek teşkil etmiştir.

Özellikle Rus ve Ermenilerin saldırılarında, zulümlerinde şehit veya gazi vermemiş, bu acıları hissetmemiş bir Erzurumlu düşünülemez. Birinci Dünya Harbi sırasında özellikle 1916-1918 tarihleri arasında Erzurum'da 50 bine yakın yiğit insanımızı, kardeşimizi diline, dinine, canına ve milletini sahip çıkmak adına, vatanı uğruna şehit verdik. Toprağının her bir parçasında düşmanın gazabını en vahşi ve acımasızca yaşayan Erzurum'umuzun bir daha o acıları yaşamamak adına, güçlü ve dünyada söz sahibi olan, gücüne güç katmaya devam eden bir Türkiye'yi yine aynı ruhla, aynı özveriyle, aynı hislerle korumaya, geliştirmeye, güçlü kılmaya devam edeceğiz. 97 yıl önce, Erzurum'umuzun her köşesi yakılmış, katliama ve acıların en büyüğüne maruz kalmıştır. Yaşanan bu acıları yıllarca yüreğinde taşınmış, unutmamış, unutturmamıştır. Tüm bu yaşananlar yüreğimizde hala sızıdır. 12 Mart 1918 günü Erzurum'da verilen Hürriyet ve İstiklal mücadelesi Türk Milletinin, Erzurum'un bugünlere gelmesine vesile olan Milli mücadelemize de ışık tutmuştur. Hürriyet aşığı Erzurumlular için 12 Mart bayramdır, şölendir. Ayrıca Milli Mücadele; Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 23 Temmuz 1919 Tarihinde Erzurum'da toplamış olduğu Erzurum Kongresinde temelleri atılmıştır. Bu gurur Erzurum'umuza, Erzurumluya yeter. Erzurumlu yiğit insanlar olarak başımız her zaman dik olacak, şanlı bayrağımız göklerde ebediyen dalgalanmaya devam edecektir.

Biz Mevlana'nın, Yunus Emre'nin, Mehmet Akif'in Necip Fazıl'ın nesliyiz. Biz yaratılanı yaratandan ötürü severiz. Atalarımızın kurduğu büyük medeniyetlerin Hunların, Selçuklunun, Osmanlının torunlarıyız. Bundan gurur duyarız, onur duyarız. Anadolu'nun her bir köşesinde vatan topraklarında verilen kurtuluş mücadelesinin en şanlı örneklerinden birini yaşamış Erzurum halkı bilmelidir ki biz Ecdadımızdan aldığımız bu mücadeleci, bağımsızlık ruhunu hiç kaybetmedik, kaybetmeyeceğiz.

Bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyor, vatan savunmasında ön saflarda yer alan ecdadımızı minnetle yad ediyor. Allahtan rahmet diliyorum.

Aynı zamanda İstiklal marşının kabulünün 94. yıldönümünde bu ecdadın bir evladı olarak gurur duyduğum, "Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın" diyen Mehmet Akif Ersoy'u rahmet şükran ve minnetle anıyor. Tüm hemşerilerimiz gibi kurtuluş coşkusunu yaşıyor ve kıvancına yürekten katılıyorum. Erzurum halkını şükranla, minnetle, saygıyla selamlıyorum." Cenab-ı Allah'a emanet ediyorum." - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adnan Yılmaz Ak Parti Türkiye Erzurum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title