Haberler

Adnan Oktar suç örgütü hakim karşısına çıkıyor

Güncelleme:

Adnan Oktar suç örgütü hakim karşısına çıkıyor Silivri'de görülecek duruşma öncesi yoğun güvenlik önlemi alındıİSTANBUL - Adnan Oktar suç örgütüne yönelik örgütünün elebaşı Adnan Oktar'ın da aralarında bulunduğu 226 sanık Silivri'de hakim karşısına çıkıyor.

Adnan Oktar suç örgütü hakim karşısına çıkıyor

Silivri'de görülecek duruşma öncesi yoğun güvenlik önlemi alındı

İSTANBUL - Adnan Oktar suç örgütüne yönelik örgütünün elebaşı Adnan Oktar'ın da aralarında bulunduğu 226 sanık Silivri'de hakim karşısına çıkıyor. Görülecek ilk duruşma öncesi Silivri Cezaevi çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Adnan Oktar ve grubuna yönelik 167'si tutuklu 226 sanık hakkında açılan davanın görülmesine başlanıyor. İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısındaki büyük salonda görülecek duruşmada Oktar ve suç örgütü üyeleri ilk kez hakim karşısına çıkıyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca hazırlanan 3 bin 908 sayfalık iddianamede Oktar'ın da aralarında bulunduğu 226 sanık yer almıştı.

Oktar grubuna 20 yıl önce ilk operasyonu yapan dönemin İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürü Adil Serdar Saçan'ın da aralarında bulunduğu 99 kişi müşteki 26 kişi ise mağdur sıfatıyla yer alıyor.

Adnan Oktar bir numaralı sanık olarak yer aldığı iddianamede Adnan Oktar Suç Örgütü'nün kuruluşu, yapısı, kuralları, örgüt içi evlilikler, örgütün tarihsel gelişimi, ideolojisi, amacı, örgütün cinsel-mali sömürü düzeni, örgütün gelir kaynakları, silahlanma yapısı, örgütün hukuk grubu, propaganda faaliyetleri, örgütün FETÖ ile ilişkisine ayrıntılı olarak yer verilmişti.

İddianamede, örgüt elebaşısı Adnan Oktar hakkında "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme", "Suç işlemek amacıyla örgüt kurma-yönetme", "Terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım etmek", "Kasten adam öldürmeye teşebbüs", "5607 sayılı Kaçakçılık Kanununa Muhalefet Etmek", "Resmi belgeyi yok etmek", "Resmi belgede sahtecilik", "Nitelikli cinsel saldırı", "Çocuğun nitelikli cinsel istismarı", "6136 Sayılı Kanuna Muhalefet Etmek", "Eğitim öğretim hakkının engellenmesi", "Eziyet etme", "Şantaj", "Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama", "Dolandırıcılık", "3628 Sayılı Kanuna Muhalefet", "Hakaret", "Tehdit", "Hukuka Aykırı Olarak Kişisel Verileri Kaydetmek", "Suçluyu kayırma" ve "Kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması" suçlarından toplam 420 yıldan 871 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

İddianamede yer alan diğer sanıklar hakkında da benzer suçlardan çeşitli oranlarda hapis cezası talep ediliyor.

Öte yandan duruşmanın görüleceği Silivri Cezaevi karşısındaki duruşma salonu çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Adnan Oktar İstanbul Silivri Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title