Haberler

Adnan Oktar Operasyonunda Yıllar Önce Meydana Gelen 3 İntihar Dosyası Yeniden İncelenecek

Güncelleme:

Adnan Oktar yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonun soruşturmasında, yıllar önce sır olarak adlandırılan 3 intihar dosyası açılarak yeniden incelenecek.

Adnan Oktar yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonun soruşturmasında, 30 yıl önce, 21 yaşındayken intihar eden Nil Kalkavan, Ahu Paşakay ve Nuray Tınar'ın dosyaları yeniden açılarak incelenecek.

30 YIL ÖNCE İNTİHAR ETTİ

Nil Kalkavan, 30 yıl önce İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Bölümü'nde öğrenciydi. Üniveristeye başlarken evlenen Nil Kalkavan, öğrenciyken dünyaya gelen çocuğuyla Kadıköy, Kızıltoprak'ta yaşıyordu. İddiaya göre Kalkavan, 2'inci sınıfta eşinden ayrıldı. Daha sonra ise psikolojik sorunlar yaşamaya başladı. Babası kimya mühendisi olan Nil Kalkavan 17 Aralık 1988 tarihinde intihar etti. Evinin bulunduğu apartmanın 10'uncu katından atlayan Kalkavan'ın hayatına son vermesinde bazı iddialar ortaya atıldı.

"OKTAR'IN FİKİRLERİNDEN ETKİLENDİ" İDDİASI

Kalkavan'ın ölümü ile ilgili o dönem geniş kapsamlı soruşturma başlatılmıştı. Gazetelerde yer alan bazı haberlerde Kalkavan'ın Adnan Oktar'ın fikirlerinden etkilendiği, daha sonra eşinden boşandığı, psikolojisi bozulduğu ve intihara sürüklendiği iddiaları yer alıyordu.

Adnan Oktar Operasyonunda Yıllar Önce Meydana Gelen 3 İntihar Dosyası Yeniden İncelenecekNil Kalkavan

ADNAN OKTAR TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Bu iddialar sorulan Ancak Oktar bir gazeteye verdiği demeçte, Nil Kalkavan'ı tanımadığını söylerken "Her intiharla beni ilişkilendiriyorsunuz" diye tepki göstermişti.

DOSYA RAFTAN İNDİ

Adnan Oktar ve adamlarına yönelik 11 Temmuz 2018'de düzenlenen operasyon, 30 yıl önce yaşanan intihar dosyasının raflardan indirilmesine sebep oldu. Polis ekipleri, intihar ettiği zaman 21 yaşında olan Nil Kalkavan'ın o dönem ki okul arkadaşları ve yakınlarının bilgisine başvuracağı öğrenildi. İntihar sonrası gazetelerde yer alan haberlerde arkadaşlarının "Neşe doluydu, çok iyi bir insandı" dediği Kalkavan'ın ölümünde Oktar'ın etkisinin olup olmadığının araştırılacağı belirtildi.

Adnan Oktar Operasyonunda 30 Yıl Önce İntihar Eden Nil Kalkavan'ın Dosyası Yeniden AçıldıAhu Paşakay

TÜRKİYE GÜZELİYDİ

2002'de 1995 Dünya Güzellik Yarışması yarı finalisti Ahu Paşakay , Arnavutköy Halil Paşa Yalısı'nda, kendisini elbise dolabına asarak intihar etti. Emekli konsolos Kaya Paşakay'ın kızı olan Ahu'nun ölümünde Oktar grubu ile bağlantısı olup olmadığı tekrar mercek altına alındı. İncelenecek bir diğer intihar olayı ise 2000'de Büyükçekmece'de evinde intihar eden Nuray Tınar.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Adnan Oktar Magazin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title